США, Південна Корея і Японія провели навчання за участі американського авіаносця

Головна > Міжнародне > США, Південна Корея і Японія провели нав...
Author

Назар Лазебний

17.01.2024, 16:15
Shares

2

Views

688

Південна Корея, Сполучені Штати та Японія спільно проводять військово-морські навчання у водах на південь від Корейського півострова, на цьому фото надав Об’єднаний комітет начальників штабів 17 січня 2024 року. (ФОТО НЕ ПРОДАЄТЬСЯ) (Yonhap)
Об’єднаний комітет начальників штабів/Yonhap

Сполучені Штати, Південна Корея і Японія провели поблизу Корейського півострова спільні військово-морські навчання з залученням авіаносця USS Carl Vinson.

Про це з посиланням на південнокорейський Об’єднаний комітет начальників штабів (JCS) повідомляє Yonhap.

Зазначається, що союзники провели тренування через день після того, як Північна Корея випробувала твердопаливну балістичну ракету середньої дальності з гіперзвуковою боєголовкою, запустивши її у Східне море.

Навчання проходили з понеділка по середу в південно-східних водах біля острова Чеджу, на межі Жовтого і Східнокитайського морів, за участю дев’яти бойових кораблів трьох країн, включаючи американський атомний авіаносець USS Carl Vinson та корейських і японських есмінців, оснащених системою протиракетної оборони Aegis.

Метою навчань було зміцнення можливостей стримування та реагування трьох країн на ядерну і ракетну загрозу Північної Кореї, а також реагування на загрози безпеці на морі, включаючи транспортування зброї масового знищення.

Це перші тристоронні навчання, проведені після того, як Вашингтон і його азіатські союзники запустили систему обміну інформацією про ракетні пуски КНДР у реальному часі та домовилися розробити багаторічний план навчань для посилення протистояння зростаючим загрозам з боку Пхеньяна.

Нинішні тренування пройшли на тлі підвищеної занепокоєності щодо безпеки після останнього випробування КНДР гіперзвукової ракети, яку важче виявити і збити, оскільки вона летить зі швидкістю щонайменше 5 Махів, у п’ять разів швидше звуку, є високоманевровною і здатною змінювати курс під час польоту.

"Навчання спрямовані на зміцнення можливостей стримування та реагування трьох країн на ядерну та ракетну загрозу Північної Кореї, а також на морські загрози", — йдеться в релізі JCS.

Гіперзвукова зброя входить до списку високотехнологічного озброєння, яке лідер Північної Кореї Кім Чен Ин наказав розробити ще в 2021 році. Перше випробування гіперзвукової ракети, щоправда, на рідкому паливі, КНДР провела в січні минулого року.

Нагадаємо: КНДР заявила у понеділок, що провела випробування твердопаливної балістичної ракети середньої дальності, оснащеної гіперзвуковою маневровною керованою боєголовкою.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог продовжує атакувати на семи напрямках, упродовж доби відбулося 146 бойових зіткнень

На Авдіївському напрямку, нашими захисниками відбито 45 атак .

09.05.2024 - 09:50

Arrow
Theme

Війна

Сили Оборони знищили 59 повітряних цілей: 39 ракет та 20 ударних БпЛА

Загалом ворог застосував 76 засобів повітряного нападу – 55 ракет та 21 ударний безпілотник

08.05.2024 - 10:02

Arrow

Вас це може зацікавити