Через вандалізм на французькій залізниці затримуються швидкісні потяги до Парижу у день відкриття Олімпіади

Головна > Спорт > Через вандалізм на французькій залізниці...
Author

Ольга Фединчік

26.07.2024, 11:23
Shares

1

Views

237

Олімпійські ігри в Парижі 2024 – попередній перегляд
REUTERS/Ів Герман

Декілька актів вандалізму на залізниці призвели до серйозних збоїв на деяких із найбільш завантажених залізничних ліній Франції перед церемонією відкриття Олімпійських ігор у Парижі в п’ятницю.

Про це пише Reuters.

Державний залізничний оператор заявив, що підпалювачі націлилися на об’єкти вздовж ліній, що з’єднують Париж із такими містами, як Лілль на півночі, Бордо на заході та Страсбург на сході.

Він закликав усіх мандрівників відкласти свої подорожі. Ремонт триває, але рух транспорту буде серйозно порушено принаймні до кінця вихідних. Потяги поверталися до місць відправлення.

"Минулої ночі SNCF стала жертвою кількох актів вандалізму на Атлантичних, Північних і Східних високошвидкісних лініях. Пожежі були навмисно влаштовані, щоб пошкодити наші установки", — йдеться в заяві Національної компанії французьких залізниць.

Франція проводить безпрецедентну операцію безпеки в мирний час для забезпечення безпеки заходу, у якій задіяно понад 45 000 поліцейських, 10 000 солдатів і 2 000 приватних агентів охорони. На дахах будуть снайпери, а з повітря спостерігатимуть дрони.

Міністр транспорту Патріс Вергріете назвав ці дії злочинними.

Начальник паризької поліції сказав, що він ще більше посилив охорону на головних вокзалах столиці.

Нагадаємо: 26 липня ввечері у Парижі відбудеться церемонія відкриття Олімпійських ігор.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Політика

Громадські об’єднання США закликали Держдеп використати виділені Україні мільярди доларів, які можуть “згоріти” у кінці вересня

До Держдепу звернулися, зокрема, такі організації, як Nova Ukraine, Leleka Foundation та 107 відділення Союзу українок Америки.

05.09.2024 - 10:36

Arrow

Вас це може зацікавити