Глава МЗС Румунії Одобеску підтвердила виявлення уламків "шахедів" на території країни 

Головна > Міжнародне > Глава МЗС Румунії Одобеску підтвердила в...
Author

Назар Лазебний

25.07.2024, 13:43
Shares

4

Views

224

Луминица Одобеску: НАТО и страны-члены ЕС не могут позволить себе быть  слабыми и должны продолжать поддерживать Украину до тех пор, пока это  необходимо
Глава міністерства закордонних справ РумуніїЛумініца Одобеску, radiomoldova.md

Глава міністерства закордонних справ РумуніїЛумініца Одобеску підтвердила, що уламки "шахедів" виявили на території країни.

Про це Одобеску написала у соцмережі Х.

"Росія здійснила ще більш жахливі атаки на українську цивільну інфраструктуру. Уламки були знайдені на румунській території", - йдеться в повідомленні.

Одобеску наголосила, щоРумунія поінформувала про інцидент своїх союзників і координує з ними свої дії.

"Румунія рішуче засуджує ці безвідповідальні дії", написала вона.

Раніше Digi24 повідомила, що військові Румунії біля міста Плауру навпроти Ізмаїла виявили ймовірні фрагменти трьох ударних дронів, які в ніч на 25 липня під час атаки перетнули кордон країни.

дрон колаж
Collage X/ debraila.ro

Вранці джерела видання підтвердили журналістам, що військові, яким було доручено обстежити зону можливого падіння уламків на території округу Тульча, знайшли металеві частини, які можуть бути фрагментами російських безпілотників.

Зазначається, що у Тульча минулої ночі знову була повітряна тривога. Мешканців попереджали про можливе падіння об’єктів поблизу кордону з Україною.

Нагадаємо: Вранці 25 липня командувач Повітряних сил України Микола Олещук заявив, що три "Шахеди" з тих, які атакували південь України вночі, залетіли на територію Румунії й після того зникли з поля зору української ППО.

У ніч на 24 липня в населених пунктах на румунському боці Дунаю оголошували повітряну тривогу через атаку російських ударних дронів на Ізмаїльский район Одеської області. О 2:19 за місцевим часом, повітряні сили країни підняли в небо два винищувачі F-16. Літаки моніторили ситуацію в повітрі та повернулися на базу приблизно о 4:20.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Політика

Громадські об’єднання США закликали Держдеп використати виділені Україні мільярди доларів, які можуть “згоріти” у кінці вересня

До Держдепу звернулися, зокрема, такі організації, як Nova Ukraine, Leleka Foundation та 107 відділення Союзу українок Америки.

05.09.2024 - 10:36

Arrow

Вас це може зацікавити