Міноборони США знайшло ще 2 млрд доларів на зброю для України 

Головна > Війна > Міноборони США знайшло ще 2 млрд доларів...
Author

Назар Лазебний

26.07.2024, 10:41
Shares

1

Views

437

США готують черговий пакет військової допомоги Україні на наступний  тиждень, – Politico – Східний Варіант
v-variant.com.ua

Міністерство оборони США виявило додаткові помилки в розрахунках боєприпасів, ракет та іншого обладнання, відправлених в Україну, на 2 млрд доларів, що збільшило загальну суму неправильно оцінених матеріалів до 8,2 млрд доларів.

Про це пише Reuters з посиланням на звіт уряду США, опублікованому 25 липня.

Пентагон зіткнулося з проблемами при точному визначенні вартості оборонних товарів, відправлених в Україну, через нечіткі бухгалтерські визначення, йдеться в новому звіті Управління державної звітності.

У 2023 році Міноборони заявило, що співробітники використовували "відновну вартість" замість "амортизованої вартості" для підрахунку мільярдних обсягів матеріалів, відправлених в Україну.

Помилка на 6,2 млрд доларів відкрила шлях для відправки до Києва ще мільярдів доларів, зазначає агентство.

Пентагон повідомив, що з того часу було виявлено ще 2 млрд доларів завищеної вартості. Як наслідок, в Україну може бути відправлено озброєння ще на 2 млрд доларів.

Нагадаємо: 20 квітня Палата представників Конгресу США після шести місяців зволікань ухвалила фінансування допомоги Україні на $60,8 млрд. 23 квітня це рішення затвердив Сенат, а 24-го підписав президент Джо Байден.

Президент України Володимир Зеленський і президент США Джо Байден 13 червня на полях самміту G7 в Італії підписали двосторонню безпекову угоду Цим документом США беруть на себе довгострокові безпекові зобовʼязання, спрямовані на підтримку зусиль України для перемоги у війні та стримування можливої російської військової агресії в майбутньому.

У довгостроковій перспективі в разі збройного нападу або загрози такого нападу на Україну керівництво США й України мають зустрітися протягом 24 годин, щоб обговорити реакцію та визначити додаткові оборонні потреби України.

Крім того, Сполучені Штати докладатимуть зусиль, щоби забезпечити довгострокову матеріальну підтримку, навчання та консультації, а також інші види підтримки у сфері оборони й безпеки, в тому числі, для розвитку ЗСУ та стримування агресії в майбутньому.

Двостороння угода між Україною і США розрахована на десять років.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Політика

Громадські об’єднання США закликали Держдеп використати виділені Україні мільярди доларів, які можуть “згоріти” у кінці вересня

До Держдепу звернулися, зокрема, такі організації, як Nova Ukraine, Leleka Foundation та 107 відділення Союзу українок Америки.

05.09.2024 - 10:36

Arrow

Вас це може зацікавити