Німецька Quantum-Systems відкрила новий завод з виробництва БпЛА в Україні

Головна > Економіка > Німецька Quantum-Systems відкрила новий ...
Author

Ольга Фединчік

19.04.2024, 14:21
Shares

1

Views

768

quantum-systems.com

Німецька компанія Quantum-Systems GmbH запустила нове виробництво безпілотників в Україні.

Як повідомила пресслужба компанії, відкриття другого заводу відбулося 18 квітня під час візиту в Україну віцеканцлера і федерального міністра Німеччини з питань економіки та кліматичних питань Роберта Хабека.

Повідомляється, що на відкритті підприємства також був присутній міністр стратегічного розвитку України Олександр Камишин.

"Quantum Systems своєю діяльністю в Україні підтримує боротьбу за свободу та демократію. Своїми приватними інвестиціями компанія робить внесок у безпеку та стійкість країн", - зазначив віце-канцлер і федеральний міністр з питань економіки та клімату Роберт Хабек.

Фото: Quantum-Systems

Нове підприємство Quantum-Systems, на якому до кінця року буде працювати до 100 осіб, зможе виготовляти до 1000 дронів на рік, зазначили у компанії. Виробництво в Україні є четвертим заводом із семи локацій у всьому світі.

Також планується виробництво запасних частин. Протягом наступних двох років Quantum-Systems планує інвестувати у проєкт до 6 млн євро.

"Україна довіряє нашим системам з початку війни. Власним заводом ми хочемо висловити нашу довіру до України та наше переконання, що майбутнє безпілотних технологій пишеться саме тут", - сказав Генеральний директор Quantum Systems Флоріан Зайбель.

Наразі Quantum-Systems вже налічує 250 співробітників на трьох різних майданчиках, обслуговуючи як цивільний, так і державний сектори.

Нагадаємо: Безпілотники-розвідники Quantum Systems Vector експлуатуються в Україні з травня 2022 року. Наразі через German Enablement Initiative було надано 212 систем. До кінця року в Україну очікується поставка 500 безпілотників-розвідників Quantum Systems.

Мюнхенська компанія за останні два роки отримала 81,1 млн доларів, що вчетверо більше, ніж за попередні сім років існування. Серед інвесторів – фонд Thiel Capital, який належить американському підприємцю німецького походження Петеру Тілю.

Частина коштів – близько 7 млн євро– піде на відкриття виробництва в Україні. З 2024 року Quantum Systems почне виготовляти запчастини для безпілотників, у 2025-му планує вийти на повноцінну збірку БПЛА в Україні.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Міноборони відкрило в Україні вже 19 центрів рекрутингу

У центрах рекрутингу не роздають повістки, їхня функція суто інформативна.

01.05.2024 - 16:06

Arrow
Theme

Енергетика

Сьогодні на Харківщині та на Дніпропетровщині діють обмеження електроенергії  

Застосовувалися графіки відключень у Харківській області та для промисловості - у Кривому Розі

01.05.2024 - 10:56

Arrow

Вас це може зацікавити