7 угод про партнерство з европейськими компаніями було укладено на міжнародній виставці Eurosatory 

Головна > Економіка > 7 угод про партнерство з европейськими к...
Author

Олександр Талов

20.06.2024, 14:44
Shares

2

Views

309

NYT: Країни Заходу планують нарощувати виробництво зброї в Україні • Портал  АНТИКОР

Компанії АТ "Укроборонпром" підписали п’ять угод про партнерство з європейськими компаніямипід час міжнародної виставки оборонної промисловості Eurosatory.

Згідно повідомлення Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості, дві з них – з французькою оборонною компанією Thales.

“Українська та європейська оборонка мають чим поділитися одне з одним. Ми розраховуємо на тривалу та плідну співпрацю, що підвищить обороноздатність не лише України, а й всього Європейського Союзу, частиною якого ми зрештою станемо”, - сказав Міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олександр Камишін.

Перша угода з Thales – це меморандум про створення в Україні спільного підприємства, яке займатиметься ремонтом та модернізацією обладнання для засобів РЕБ, зв’язку, систем ППО та радарів.

Друга стосується наміру французької сторони створити в Україні сервісний центр, який займатиметься обслуговуванням та випробуванням засобів радіоелектронної боротьби та радарів.

Також було підписано угоду про співпрацю з Hexadron, яка регулює співробітництво щодо спільного виробництва безпілотного авіаційного комплексу.

Із компанією Exail уклали договір про співпрацю щодо встановлення та тестового використання навігаційних систем на радарах українського виробництва.

Також підписали Меморандум про взаєморозуміння з Arquus, документ стосується обслуговування та модернізації бронетехніки.

Окрім того, французька асоціація GICAT підписала меморандум про співпрацю з об’єднанням "Технологічні сили України", а один з приватних розробників дронів домовився про спільну розробку БПЛА з Thales.

Нагадаємо: 18 жовтня Rheinmetall та "Українська оборонна промисловість" утворилиспільне підприємство – ТОВ "Рейнметал – Українська оборонна промисловість".

У червні Україні розпочав роботу спільний виробничий майданчик найбільшого німецького виробника озброєнь Rheinmetall та Укроборонпрому. Цех з ремонту та виробництва бронетехніки є першим реалізованим проєктом у рамках партнерства Укроборонпрому і німецького концерну.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог вночі завдав ракетного удару по Дніпру, є потрапляння по промисловому об'єкту

Виникла пожежа, яку рятувальники загасили. Люди не постраждали

27.09.2024 - 08:02

Arrow
Theme

Війна

На фронті за добу відбулося 189 боєзіткнень, з них 54 на Покровському напрямку

Ворог атакує також на Лиманському та Курахівському напрямках

26.09.2024 - 08:54

Arrow

Вас це може зацікавити