Кадрові рішення, законодавчі зміни та ретельна перевірка - результати засідання РНБО щодо ситуації з МСЕК

Головна > Закон > Кадрові рішення, законодавчі зміни та ре...
Author

Ольга Фединчік

22.10.2024, 18:02
Shares

3

Views

429

Офіс президента України

Президент Володимир Зеленський провів засідання РНБО щодо ситуації із МСЕК тазловживаннями посадових осіб різних державних органів із отриманням інвалідності.

Про це повідомив Офіс президента.

На засіданні були заслухані доповіді голови СБУ Василя Малюка і міністра внутрішніх справ Ігоря Клименка щодо перевірок і розслідування кримінальних правопорушень.

"Встановлено багато фактів порушень та очевидно фальшивих інвалідностей посадовців", - зазначив Президент.

Також доповідали Премʼєр-міністр Денис Шмигаль, міністр охорони здоровʼя України Віктор Ляшко та міністерка соціальної політики України Оксана Жолнович щодо кроків, які повинні бути зроблені на урядовому рівні.

За словами президента, окремо розглянули ситуаціюв системі органів прокуратури. Доповідав генпрокурор Андрій Костін.

Зеленський додав, що РНБОвизначила перелік рішень, які повернуть справедливість. Їх президент затвердив указом.

"Зокрема, це цифровізація процесів проходження всіх етапів медико-соціальних експертних комісій, реальна перевірка декларацій членів МСЕК, перевірка й перегляд необґрунтованих рішень щодо інвалідності посадовців і аудит відповідних пенсійних нарахувань, законодавчі зміни для невідкладного реформування системи медико-соціальної експертизи в Україні, а також перегляд системи та механізму нарахувань пенсійних виплат посадовцям державних органів. Але вважаю, що відповідальність за ситуацію зараз має бути персональною", - наголосив він.

Також Зеленський доручив прем'єру Шмигалюрозв’язати проблему на рівні центральних органів виконавчої влади, зокрема відповідних міністерств.

"Потрібні кадрові рішення. Також повинна бути й політична відповідальність Генерального прокурора за ситуацію в органах прокуратури України", - підсумував він.

Нагадаємо: 5 жовтня у ДБР повідомили, що у керівниці МСЕК на Хмельниччині Крупи виявили під час обшуків 6 млн доларів готівкою. Йдеться про Тетяну Крупу, яка є депутаткою "Слуги народу" в Хмельницькій облраді. Головною лікаркою обласної МСЕК Тетяна Крупа працює з 2008 року.

Також повідомлялося, що керівницю Хмельницького обласного центру МСЕК затримано та повідомлено про підозру у незаконному збагаченні.

Наразі ДБР вивчає списки, знайдені в кабінеті голови Хмельницької МСЕК Крупи. У них зазначені прізвища та фіктивні діагнози.

У понеділок, 7 жовтня, Печерський райсуд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою главі Хмельницької обласної МСЕК Тетяні Крупі.

10 жовтня Олександр Крупа — син Тетяни Крупи, звільнився за власним бажанням з посади начальника Управління Пенсійного фонду в Хмельницькій області.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Протягом минулої доби на фронті відбулося 134 бойових зіткнення

Покровський та Курахівський напрямки залишаються найгарячішими.

22.10.2024 - 09:54

Arrow
Theme

Міжнародне

Мая Санду перемагає у першому турі президентських виборів у Молдові

За підрахунками 97,88% протоколів вона отримала трохи більше 41% голосів.

21.10.2024 - 10:27

Arrow

Вас це може зацікавити