Мін'юст США попередив Маска щодо виплати виборцям по 1 мільйону доларів за підписання петиції - CNN

Головна > Закон > Мін'юст США попередив Маска щодо виплати...
Author

Олександр Талов

24.10.2024, 10:44
Shares

1

Views

119

Зарплата Ілона Маска. Чи вартий він платні у 56 млрд доларів - BBC News  Україна
Getty Images

Міністерство юстиції США попередило політичний комітет America PAC Ілона Маска щодо лотереї для зареєстрованих виборців у "ключових" штатах, переможцям якої виплачується по 1 млн доларів і яка може порушувати федеральний закон.

Про це повідомляє CNN з посиланням на осіб поінформованих у цьому питанні.

За словами співрозмовників, один із відділів Міністерства юстиції, який розслідує потенційні порушення законодавства про вибори, вже надіслав відповідний лист комітету Маска.

Зазначається, що напередодні виборів Маск приєднався до агітації за колишнього президента і нині кандидата на посаду глави Білого дому від Республіканської партії Дональда Трампа. Він також витрачає мільйони доларів на підтримку його кандидатури.

Зокрема нещодавно бізнесмен-мільярдер оголосив про виплату 1 мільйона доларів США за підписання петиції від свого політичного комітету America PAC, яка спрямована на збільшення кількості реєстрацій виборців у "ключових" штатах.

Обіцянка Маска виплачувати гроші зареєстрованим виборцям викликала занепокоєння серед експертів із виборчого законодавства та деяких чиновників, адже вона може суперечити закону.

Згідно федеральному закону заборонена виплата за реєстрацію для голосування, проте текст петиції наразі обіцяє 1 мільйон доларів людям, обраним випадковим чином за підписання петиції на підтримку свобод Першої та Другої поправок, при цьому, щоб підписати петицію, учасник лотереї повинен бути зареєстрованим для голосування в певних штатах.

Нагадаємо: Американський бізнесмен-мільярдер Ілон Маск оголосив, що щодня виплачуватиме 1 мільйон доларів випадковому виборцю, який підписав петицію його протрампівського комітету America PAC на підтримку поправок до Конституції США (про загальні свободи громадян Сполучених Штатів Америки та другої поправки, що право народу на зберігання та носіння зброї не повинно обмежуватися).

Вибори президента США відбудуться 5 листопада.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог концентрує атаки поблизу Селидового, 38 атак відбили ЗСУ на Покровському напрямку

На Курахівському напрямку Сили оборони відбили ще 34 атаки.

24.10.2024 - 08:53

Arrow
Theme

Політика

Щоб захистити судноплавство, Велика Британія виділить Україні 155 млн доларів на морські дрони

Крім того, Британія шукає партнерів для постачань морських дронів.

23.10.2024 - 10:44

Arrow

Вас це може зацікавити