Міноборони України та Департамент оборони США провели спільний аудит використання військової допомоги

Головна > Війна > Міноборони України та Департамент оборон...
Author

Ольга Фединчік

24.10.2024, 14:53
Shares

1

Views

327

Полторак переводить у "цивільні" майже всіх посадовців Міноборони
Міноборони

Міноборони України у взаємодії з Офісом Генерального інспектора Департаменту оборони США дослідили процес обліку та використання американських запасних частин, що замовляються та постачаються до Збройних сил України як міжнародна військова допомога.

Про це повідомляєпресслужба Міноборони.

Повідомляється, що дослідженням процесу значних відхилень не ідентифіковано. Натомість встановлено прогалину у нормативній базі, яка ускладнює обіг запасних частин від пошкодженої військової техніки, що надавалася Україні американською стороною як міжнародна військова допомога.

"Зараз за рішенням Міноборони спільно напрацьовується двосторонній офіційний регламент, який підвищить ефективність використання відповідних частин та агрегатів», – наголосив директор Департаменту внутрішнього аудиту МОУ полковник Олександр Титковський.

Крім того, за його словами, розглядається можливість впровадження уніфікованого програмного продукту, що інтегрує облік МВД служб забезпечення в єдину систему та актуалізує поточну інформацію з урахуванням постійного оновлення даних Групи безпекової допомоги Україні (Security Assistance Group – Ukraine).

Титковський також відзначив, що це яскравий приклад довіри між США та Україною, а також використання українською стороною найкращих міжнародних практик.

Зазначається, що цього разу Служба внутрішнього аудиту Міноборони проводила дослідження з урахуванням аудиторських стандартів, що акцептовані Урядом США.

"Ми будемо розвивати напрацювання, які дозволять зміцнити двосторонні відносини між нашими державами та закріпити статус рівноправних партнерів у питанні обліку міжнародної військової допомоги», – наголосив Титковський.

ВІн додав, що вже готується Меморандум між Міністерством оборони України та Офісом Генерального інспектора Департаменту оборони США про українсько-американську співпрацю у сфері діяльності з внутрішнього аудиту. Документ має посилити контроль за безпековою допомогою Україні та унеможливити спекуляції довкола доброчесності її використання Силами оборони України.

Нагадаємо: Security Assistance Group – Ukraine - група, заснована Міністерством оборони США в листопаді 2022 року для координації передачі обладнання і забезпечення тренування Збройних сил України.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог концентрує атаки поблизу Селидового, 38 атак відбили ЗСУ на Покровському напрямку

На Курахівському напрямку Сили оборони відбили ще 34 атаки.

24.10.2024 - 08:53

Arrow
Theme

Політика

Щоб захистити судноплавство, Велика Британія виділить Україні 155 млн доларів на морські дрони

Крім того, Британія шукає партнерів для постачань морських дронів.

23.10.2024 - 10:44

Arrow

Вас це може зацікавити