Щоб захистити судноплавство, Велика Британія виділить Україні 155 млн доларів на морські дрони

Головна > Політика > Щоб захистити судноплавство, Велика Брит...
Author

Назар Лазебний

23.10.2024, 10:44
Shares

0

Views

430

Кір Стармер назвав пріоритети зовнішньої політики нового уряду. | Збруч
Премʼєр-міністр Великої Британії Кір Стармер, zbruc.eu

Велика Британія виділить Україні додатково 155 млн доларів для захисту від російських атак на морі.

Крім того, згідно заяві канцелярії премʼєр-міністра Великої Британії Кіра Стармера, Британія шукає партнерів для постачань морських дронів.

"Невибіркові удари Росії по портах у Чорному морі підкреслюють, що Путін готовий поставити глобальну продовольчу безпеку у своїх спробах змусити Україну підкоритися. Таким чином він завдає шкоди мільйонам вразливих людей по всій Африці, Азії та на Близькому Сході, щоб спробувати взяти верх у своїй варварській війні", - зазначив прем'єр-міністр Кір Стармер.

Посилаючись на дані британської розвідки, він вказав на помітне зростання намагань Росії завдавати ударів по портовій інфраструктурі – з 5 жовтня по 14 жовтня РФ вразила щонайменше чотири торгові судна в Чорному морі.

Саме тому Велика Британія виділяє додаткові 120 мільйонів фунтів стерлінгів на підтримку Коаліції морських сил і засобів та шукає партнерів для співфінансування поставки ще сотень морських безпілотників, а також радарів спостереження для захисту зернового коридору, йдеться у повідомленні.

У канцелярії Стармера зазначили, що Велика Британія спільно із Норвегією шукають ще 100 мільйонів фунтів стерлінгів для спільного фінансування "сотень інших проєктів". Нещодавні пакети допомоги включали десятки амфібійних всюдиходів і рейдових кораблів, сотні протикорабельних ракет для берегової оборони і річкових операцій, а також сотні тисяч набоїв до кулеметів.

Нагадаємо: Загалом РФ пошкодила вже понад два десятки цивільних суден. За час повномасштабного вторгнення відбулося понад 50 атак на портову інфраструктуру, внаслідок яких пошкоджень зазнали понад 280 об’єктів портової інфраструктури, знищено – понад 100 000 т агропродукції, за даними Мінвідновлення.

Водночас Український морський продовольчий коридор продовжує цілодобову роботу. За понад рік вдалося експортувати вже більш ніж 70 млн т вантажів, а це понад 2500 суден, які вийшли з українських портів до країн Африки, Азії та Європи.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Війська РФ завдали ударів по 9 населених пунктах Запорізької області

Зазнали руйнування житлові будинки та об'єкти інфраструктури.

24.10.2024 - 09:16

Arrow
Theme

Закон

Центральну МСЕК ліквідують до кінця тижня

Раніше Віктор Ляшко повідомив про звільнення керівників Центральної медико-соціальної експертної комісії МОЗ, інших пов'язаних інститутів і співробітн...

23.10.2024 - 11:01

Arrow

Вас це може зацікавити