Сейм Польщі ухвалив резолюцію щодо санкцій на агропродукцію з Росії та Білорусі

Головна > Міжнародне > Сейм Польщі ухвалив резолюцію щодо санкц...
Author

Назар Лазебний

08.03.2024, 12:18
Shares

2

Views

596

fot. Katarzyna Kwaczyńska/Kancelaria Sejmu
sejm.gov.pl

Сейм Республіки Польща прийняв резолюцію про введення санкцій у зв'язку з імпортом російських і білоруських продовольства і сільськогосподарської продукції до Європейського Союзу.

Про це повідомляється у пресрелізі на сайті Сейм Республіки Польща.

Згідно з текстом резолюції, "Про введення санкцій у зв'язку з імпортом російських і білоруських продовольства і сільськогосподарської продукції до Європейського Союзу" Сейм підкреслив, що імпорт продовольства і сільськогосподарської продукції з Росії і Білорусі продовжує приносити росіянам і білорусам величезні доходи виробникам і торговцям а також в бюджети цих країн.

"Нашим моральним обов’язком є ​​зупинити торгівлю, яка може прямо чи опосередковано сприяти зміцненню спроможності Росії та Білорусі, яка її підтримує, продовжувати війну з Україною, особливо тому, що російський імпорт може включати зерно, вкрадене з окупованих територій України", — заявили в Нижній палаті Сейму.

Сейм також зазначив, що торгівля з цими країнами негативно впливає на єдиний ринок.

"Росія продовжує свою стратегію перетворення продуктів харчування на зброю, викликаючи перебої в постачанні української сільськогосподарської продукції по всьому світу. Тому головним пріоритетом ЄС має бути продовження підтримки України у відновленні експорту її товарів до країн, які цього найбільше потребують", – йдеться в документі.

Сейм також закликав Раду ЄС і Європейський парламент внести зміни в сферу автономних торгових заходів, щоб захистити чутливі сектори сільськогосподарського ринку ЄС від надмірного імпорту з України.

"Ми очікуємо, що Єврокомісія терміново розпочне роботу, спрямовану на якнайшвидше повернення до застосування виключно правил, що випливають з Угоди про асоціацію між Європейським Союзом та Україною, у торговельних відносинах з Україною", – наголосили депутати.

Депутати Сейму також зазначили, що ситуація в європейському сільському господарстві також вимагає негайної перевірки положень Зеленої угоди з боку інституцій ЄС через "надмірні, нерозумні та дорогі" вимоги до сільського господарства мають бути "призупинені та виправлені".

"Дії щодо захисту клімату повинні враховувати реальні потреби та можливості європейських фермерів", - підкреслили в Палаті.

Нагадаємо: "Зелений курс" ЄС передбачає досягнення кліматичної нейтральності державами-членами до 2050 року шляхом, зокрема, впровадження методів "стійкого сільського господарства", які часто називають несумісними із інтенсивним сільгоспвиробництвом. Екологічна стратегія Євросоюзу вимагає від фермерів скоротити використання пестицидів та добрив, звільнити частину землі для несільськогосподарського використання. Європейські фермери вважають цілі та методи їхнього досягнення нереалістичними та вимагають або реформи, або відмови від політики "Зеленого курсу" та спільної сільськогосподарської політики ЄС.

27 лютого тисячі польських фермерів вийшли на вулиці Варшави з національними прапорами, протестуючи проти імпорту агропродукції з України та "Зеленої угоди" ЄС.

6 березня протести фермерів у Варшаві переросли у сутички з поліцією.

Під час акції фермерів біля будівлі польського Сейму сталися заворушення, штовханина і акти агресії. Після 14:00 учасники демонстрації почали кидати бруківку в поліцейських – ті у відповідь застосували сльозогінний газ.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Фахівці завершили ремонт залізничної колії в Херсоні, пошкодженої внаслідок обстрілу РФ

Вранці 8 травня російська окупаційна армія атакувала цивільну залізничну інфраструктуру у Херсоні.

08.05.2024 - 16:17

Arrow
Theme

Війна

Російські війська атакували два обʼєкти критичної енергетичної інфраструктури на Львівщині

Ворог влучив в енергетичні об'єкти у Червоноградському та Стрийському районах.

08.05.2024 - 09:01

Arrow

Вас це може зацікавити