Російських військових-нелюдів, що чинили звірства в Бучі знову перекидають в Україну

Головна > Політика > Російських військових-нелюдів, що чинили...
Author

Олександр Талов

05.04.2022, 13:33
Shares

2

Views

363

Російських військових-нелюдів, що чинили звірства в Бучі знову перекидають в Україну

racurs.ua

64-ту мотострілецьку бригаду 35-тої загальновійськової армії РФ, військовослужбовці якої чинили масові вбивства та катування мирного населення в Бучі, повернуть на територію України.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України, інформує Інфокурс.

Зазначається, що російське командування не проводитиме ротацію особового складу в цьому підрозділі, а знову кидає його на передову.

Як повідомили розвідники, станом на 4 квітня бригаду було виведено з України в Білорусь і вона перебувала поблизу міста Мозир.

До 6 квітня особовий склад доправлять залізницею до російського Бєлгорода.

"Після лише дводенного відпочинку їх планують повернути в Україну в одну з "найгарячіших" точок (орієнтовно – харківський напрямок). Зазвичай, російські підрозділи що покидають зону бойових дій отримують набагато більше часу на відновлення та відпочинок. Подібний графік вказує на те, що на 64-ту бригаду очікують "спеціальні завдання". Перше з них: залякування жителів населених пунктів України. Ті, хто чинив злочини геноциду в Бучі можуть повторити це знову в інших містах”, – йдеться у повідомленні.

Ще одна мета швидкого повернення 64-ї бригади на територію України – швидка “утилізація” непотрібних свідків. Тобто, передислокація на таку ділянку фронту, де у них не буде шансів залишитися живими, щоб унеможливити надання свідчень у майбутніх судах.

“Особовий склад підрозділу, усвідомлюючи резонанс подій в Бучі та відповідальність за скоєні злочини, масово опирається поверненню в Україну. Втім, російське командування ігнорує ці настрої та погрожує трибуналом в разі відмови продовжувати участь у бойових діях. Рапорти на звільнення не приймаються до розгляду”, – додали українські розвідники.

Наразі українські та міжнародні слідчі проводять документування численних воєнних злочинів та злочинів проти людяності, вчинених російською армією.

Нагадаємо: У визволених містах та селах Київської області, зокркма у Ірпінь, Буча, Гостомель, зафіксовано масові вбивства росіянами цивільних.

Серед уже знайдених жертв воєнних злочинів російських військ - зґвалтовані жінки, тіла яких намагалися спалити, вбиті представники місцевого самоуправління, діти, літні люди, чоловіки. У багатьох - зв'язані руки, є сліди катувань, багато людей убиті пострілами у потилицю.

За даними генпрокурора Ірини Венедіктової, станом на вечір 3 квітня з визволеної території Київщини вивезено 410 тіл убитих загарбниками мирних жителів.

За словами міського голови Бучі Анатолія Федорука, на теритторії міста у братській могилі поховали 280 людей. При цьому, на багатьох тілах були білі пов’язки, що показувало, що вони мирні мешканці.

Глава британської розвідки MI6 Річард Мур заявив, що страти українців на захоплених РФ територіях України невипадкові – вони були заплановані лідером російських окупантів Володимиром Путіним.

4 квітня українська розвідка оприлюднила список окупантів, які відповідальні за звірства у Бучі.

Європейський Союз засудив звірства, здійснені російськими збройними силами у низці окупованих українських міст і пообіцяв подальші санкції проти РФ. Погроми у Бучі та інших українських містах будуть внесені до списку звірств, скоєних на європейській землі.

Раніше прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький виступив за створення міжнародної комісії для розслідування подій у Бучі і інших районах Київщини, які він називає геноцидом.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Закон

Що зміниться для окремих категорій громадян при перетині кордону з 18 травня - пояснення ДПСУ

З 18 травня після набуття чинності закону щодо вдосконалення мобілізації в пунктах пропуску в окремих категорій громадян перевірятимуть наявність війс...

16.05.2024 - 15:49

Arrow
Theme

Міжнародне

Прем’єра Словаччини Фіцо госпіталізували з вогнепальним пораненням після скоєння на нього замаху

Главу уряду доставили до лікарні, а ймовірного нападника затримала поліція.

15.05.2024 - 17:00

Arrow

Вас це може зацікавити