МОК заборонив російським журналістам використовувати символіку країни на Олімпійських іграх в Парижі

Головна > Спорт > МОК заборонив російським журналістам вик...
Author

Марія Куренко

17.05.2024, 13:29
Shares

0

Views

738

olympic-flag-featured
olympics.com

Міжнародний олімпійський комітет заборонив журналістам з Росії використовувати символіку країни на літніх Олімпійських іграх 2024 року в Парижі.

Про це повідомляє «Настоящее время».

У МОК журналістам підтвердили, що до представників ЗМІ "висуваються такі ж вимоги, як і до нейтральних спортсменів". Тобто ці ж вимоги стосуються і медійників з Білорусі.

Цього року російські та білоруські спортсмени можуть брати участь у Олімпіаді у нейтральному статусі та лише в індивідуальних видах спорту. Вони мають виступати без символіки країни на формі, не бути військовослужбовцями та не підтримувати війну в Україні у своїх соцмережах.

Олімпійський комітет країни-агресора, у свою чергу, попередив російських спортсменів, які погодяться виступати в нейтральному статусі про можливе порушення російських законів.

"Що стосується окремих спортсменів, котрі, як і раніше, готові прийняти принизливі критерії можливої участі в Іграх, то навіть стосовно них МОК робить усі зусилля для мінімізації числа запрошених", - заявили в ОК РФ.

Нагадаємо: У жовтні 2023 року Міжнародний олімпійський комітет (МОК) тимчасово призупинив діяльність Олімпійського комітету Росії через включення до їхнього складу так званих "спортивних організацій", які знаходяться на окупованому Донбасі, Луганщині, Херсонщини та Запоріжжі. Згідно з рішенням МОК, Олімпійський комітет РФ не має права діяти як національний олімпійський комітет. ОКР також позбавлений права отримувати фінансування міжнародного олімпійського руху.

8 грудня 2023 року МОК ухвалив рішеннядопуститиросіян та білорусів до Олімпіади-2024 як"індивідуальнихнейтральнихатлетів". Вонизможуть виступитилише в особистих змаганнях, тоді як командикраїн-агресорок допущені не будуть. Такожзаборонена будь-яка національна символіка РФ та Білорусі –гімни, прапоритощо.

Крім того,не будуть допущені до ОІ-2024 російські та білоруські спортсмени, які публічно підтримують війну абомаютьконтракти з арміями держав-агресорок,.

Літні Олімпійські ігрив Парижі відбудуться від26 липня до 11 серпня 2024 року.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Енергетика

Внаслідок ворожої атаки пошкоджене обладнання об’єктів енергетичної інфраструктури в 4 областях

У Київській області внаслідок падіння уламків російських дронів пошкоджені лінії електропередач та обладнання одного з підприємств

20.06.2024 - 10:36

Arrow
Theme

Війна

Сили оборони вночі збили усі десять «Шахедів», які випустила Росія по території України

Усі "шахеди"збито у Запорізькій та Дніпропетровській областях

18.06.2024 - 09:01

Arrow

Вас це може зацікавити