Обмеження постачання електрики можуть тривати до вересня - радник Шмигаля

Головна > Енергетика > Обмеження постачання електрики можуть тр...
Author

Марія Куренко

16.05.2024, 15:22
Shares

0

Views

564

Сьогодні для промислових споживачів Буковини діятимуть обмеження  електроенергії - Новини АСС
acc.cv.ua

Відключення споживачів, що розпочалися із 14 травня, можуть тривати до серпня-вересня. Взимку дефіцит в енергосистемі буде навіть за високих температур.

Таку оцінку висловив радник Прем'єр-міністра України, член наглядової ради НЕК "Укренерго" Юрій Бойко на брифінгу в Медіацентрі Україна-Укрінформ

Брифінг в Медіацентрі Україна-Укрінформ, Крінформ

"Якщо говорити про обмеження, що розпочалися добу тому, то в цих умовах нам доведеться жити, за моїми оцінками, до серпня. У серпні-вересні очікую незначне покращення в силу різного набору факторів", - сказав Бойко.

Зокрема, у цей період атомна генерація виходитиме з активної фази ремонтів, а в енергосистемі ще буде присутня велика кількість сонячної генерації. Знизиться також навантаження на енергосистему за рахунок все ще теплої, але вже не спекотної погоди.

"Якщо говорити про травень, то ці обмеження могли розпочатися трохи пізніше, якби не така холодна погода", - зауважив Бойко.

Він пояснив, що зі зниженням температури населення почало активно використовувати обігрівальні прилади й в енергосистемі утворився дефіцит навіть з урахуванням активного імпорту електроенергії.

"З метою втримання енергосистеми у збалансованому стані й недопущення аварій диспетчери були вимушені вдаватися до екстраординарних заходів і застосовувати вимкнення споживачів", - сказав радник прем'єра.

Він наголосив, що зима буде "невідворотньо важкою" і шансів на відновлення знищеної за два місяці генерації у повному обсязі немає. І уникнути дефіциту в енергосистемі взимку не вдасться навіть за теплої погоди.

У свою чергу голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький в ефірі марафону "Єдині новини" зазначив, що ситуація в енергосистемі може поліпшитись на наступному тижні.

Однак, за його словами, повністю уникнути відключень не вдасться ні влітку, у період спеки та увімкнення кондиціонерів, ні восени, коли українці знову будуть вмикати обігрівачі.

Поточні обмеження енергоспоживання запроваджуються для всіх споживачів і рівномірно розподіляються між усіма областями. А для відновлення та перебудови пошкодженої російськими обстрілами енергосистеми знадобиться тривалий час, - заявив Володимир Кудрицький.

Нагадаємо: З 00:00 16 травня в усіх областях України діють графіки погодинних відключень електроенергії.

Через масовані атаки росіян з 22 березня були знищені Бурштинська, Ладижинська, Трипільська, Зміївська теплоелектростанції. Масштабних руйнувань зазнала ДніпроГЕС. Загалом уряд оцінює втрату генеруючих потужностей на рівні 8 ГВт.

Починаючи із 15 квітня НЕК "Укренерго" щодня залучає аварійну допомогу для покриття дефіциту потужності в енергосистемі.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Через нічну атаку БпЛА у Сумах загинули три людини, серед них - дитина

Сьогодні в небі над Сумщиною наші зенітники збили 25 ворожих “Шахедів”.

22.10.2024 - 10:14

Arrow
Theme

Війна

Російські нелюди вдарили ракетою по дитячому садочку у Запоріжжі

Постраждали 4 людини, з них двох людей рятувальники дістали з-під завалів

21.10.2024 - 11:10

Arrow

Вас це може зацікавити