У НАТО закликали Грузію повернутися до європейського курсу

Головна > Міжнародне > У НАТО закликали Грузію повернутися до є...
Author

Марія Куренко

15.05.2024, 13:16
Shares

1

Views

282

В Грузии возобновились протесты
adiotavisupleba.ge

Ухвалення парламентом Грузії закону про так званих "іноземних агентів" є кроком у неправильному напрямку та віддаляє країну від європейської та євроатлантичної інтеграції, вважають у НАТО.

Про це заявила речниця НАТО Фара Дахлалла.

"Рішення грузинської влади прийняти закон про так званих "іноземних агентів" є кроком у неправильному напрямку та віддаляє Грузію від європейської та євроатлантичної інтеграції", - написала вона у соцмережі Х.

Північноатлантичний Альянс закликає владу Грузії змінити курс, і поважати право на мирний протест, додала Дахлалла .

Раніше литовський мовник LRT повідомляв, що глави МЗС країн Балтії та Ісландії прибули до Грузії, щоб підтримати президентку й громадськість.

"Уряд Грузії ще раз довів, що він вирішив звернути з європейського і трансатлантичного шляху, але єдиний напрямок, у якому можна повернути тоді, - це в бік Росії. Це особливо сумно", - сказав міністр закордонних справ Литви Ґабріелюс Ландсберґіс.

За словами міністра, перша мета візиту - донести до грузинського уряду сигнал про те, що цими рішеннями вони відмовляються від "європейського шляху".

Під час візиту Ландсберґіс і його колеги з Латвії, Естонії та Ісландії планують зустрітися з президентом Грузії Саломе Зурабішвілі, спікером парламенту Шалвою Папуашвілі, міністром закордонних справ Іллею Дарціашвілі, представниками опозиції та непарламентських партій, неурядових організацій, грузинською молоддю.

Нагадаємо: 14 травня парламент Грузії у третьому, остаточному читанні ухвалив закон "Про прозорість іноземного впливу", написаний за зразком російського законодавчого акта про "іноагентів". Президент Саломе Зурабішвілі заявила, що накладе вето на закон.

Десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту у Тбілісі, біля парламенту відбулися сутички з правоохоронцями.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Енергетика

Внаслідок ворожої атаки пошкоджене обладнання об’єктів енергетичної інфраструктури в 4 областях

У Київській області внаслідок падіння уламків російських дронів пошкоджені лінії електропередач та обладнання одного з підприємств

20.06.2024 - 10:36

Arrow
Theme

Війна

Сили оборони вночі збили усі десять «Шахедів», які випустила Росія по території України

Усі "шахеди"збито у Запорізькій та Дніпропетровській областях

18.06.2024 - 09:01

Arrow

Вас це може зацікавити