Польські протестувальники на чотирьох пунктах перекрили рух вантажівок до країни

Головна > Війна > Польські протестувальники на чотирьох пу...
Author

Назар Лазебний

12.03.2024, 14:12
Shares

1

Views

686

Польські протестувальники не пропускають вантажівки до Польщі через пункти  пропуску Угринів та Устилуг
Getty Images

Польські протестувальники повністю перекрили рух вантажівок з України до Польщі за напрямами пунктів пропуску «Шегині», «Ягодин», «Угринів» та «Устилуг».

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на речника Держприкордонслужби Андрій Демченко.

"Станом на сьогодні блокування здійснюється на 5 пунктах пропуску. Нині польські протестувальники взагалі не пропускали вантажівки в бік Польщі у напрямку пунктів пропуску «Шегині», «Ягодин», «Угринів» та «Устилуг»", - сказав він.

Також польські фермери пропускають по напряму ПП «Ягодин» і «Шегині» вкрай малу кількість автівок із Польщі в Україну – за минулу добу це 50 та 30 відповідно, поінформував Демченко.

Він зазначив, що станом на ранок вівторка на цих 5 напрямках у чергах на території Польщі загалом знаходяться 1500 вантажівок, найбільше навпроти пункту пропуску «Ягодин».

Речник нагадав, що в ніч на 9 березня польські фермери припинили блокування в напрямку пункту пропуску «Корчова-Краківець», однак це, швидше за все, тимчасово, адже відповідно до наявної інформації від польської сторони – з 13 березня польські фермери планують поновити протест. Черга на цьому напрямку станом на ранок близько 500 вантажівок.

Легкові авто й автобуси скрізь вільно перетинають кордон, для цієї категорії транспорту по той бік кордону рух не обмежується, додав Демченко.

Нагадаємо: Вранці 20 лютого польські фермери розпочали загальний страйк, блокуючи майже у 200 місцях по всій країні дороги, ключові вузли комунікацій і ПП на кордоні з Україною.

27 лютого тисячі польських фермерів вийшли на вулиці Варшави з національними прапорами,протестуючи проти імпорту агропродукції з України та "зеленої угоди" Європейського союзу.

28 лютого премʼєр-міністр Польщі Дональд Туск заявив, що польський та український уряди ведуть переговори протимчасове закриття кордону для припинення торгівлі. В українських Мінекономіки і Мінтрансі спростували це, наголосивши, що така опція під час переговорів узагалі не озвучувалася.

На тлі протестів польських фермерів Європейський Союз вирішив посилити перевірки дотримання домовленостей під час імпорту зерна з України.

11 березня фермери заблокували рух вантажівок у пункті пропуску "Долгобичув-Угринів" та "Зосін-Устилуг" в напрямку Польщі. 13 березня протестувальники мають намір заблокувати рух у ПП "Корчова-Краківець".

Як повідомив міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков, польські протестувальники й поліція зупиняють пасажирські автобуси на вʼїзді та виїзді з Польщі. За його словами, пасажирів на кордоні затримують без жодних пояснень.

Київ закликав Варшаву забезпечити безперешкодний рух автобусів у місцях проведення протестів на польсько-українському кордоні. Вчора консул генерального консульства України в Любліні Сергій Царук здійснив поїздку до пункту пропуску «Дорогуськ-Ягодин», де під час зустрічі з представниками місцевої поліції та протестувальниками наголосив на неприпустимості будь-яких затримок руху пасажирських автобусів.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити