Єврокомісія рекомендуватиме скорочення фінансування Угорщини через корупцію в уряді Орбана

Головна > Міжнародне > Єврокомісія рекомендуватиме скорочення ф...
Author

Олександр Талов

14.09.2022, 16:02
Shares

3

Views

510

Єврокомісія рекомендуватиме скорочення фінансування Угорщини через корупцію в уряді Орбана

прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

gettyimages

Європейська комісія планує найближчим часом офіційно рекомендувати ЄС скоротити фінансування Угорщини з європейських фондів. Причиною стала корупція в уряді премʼєра Віктора Орбана.

Про це пише Bloombergінформує Інфокурс.

Очікується, що офіційно Єврокомісія оприлюднить свою рекомендацію в неділю. Після цього лідери країн-членів ЄС мають протягом трьох місяців проголосувати за це рішення.

Щоб воно запрацювало, за нього мають проголосувати кваліфікованою більшістю.

Угорщина стала першою країною, проти якої ЄС провів розслідування згідно з новими правилами, що дозволяють карати членів Євросоюзу, які підривають фінансові інтереси всього блоку. Єврокомісія кілька місяців досліджувала корупцію в уряді Орбана, який вже більше десяти років перебуває у владі.

Президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн у щорічному зверненні до законодавців заявила, що вона "зобов’язана" захищати верховенство права та "викорінювати корупцію" всередині ЄС.

Орбан розуміє, до яких рекомендацій прийде Єврокомісія, тому почав виступати з ініціативами про створення в Угорщині спеціального агентства для боротьби з корупцією і про поправки в закони для посилення антикорупційної системи. Очікується, що Єврокомісія дасть Орбану місяць на виконання своїх обіцянок, цей термін може бути продовжений. Остаточне рішення має бути прийнято протягом трьох місяців.

Угорщина планує до 2027 року отримати від ЄС понад 40 мільярдів євро фінансування.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог здійснив 22 безуспішні спроби прорвати оборону на Времівському напрямку

На Покровському напрямку противник здійснив 18 безуспішних спроб атакувати наші позиції. Бойові дії ще тривають, ситуація напружена.

16.05.2024 - 09:00

Arrow
Theme

Війна

Вночі росіяни завдали ракетного удару по Херсону

Минулої доби російські загарбники здійснили обстріли чотирьох населених пунктів Херсонської області, загинула одна людина.

15.05.2024 - 09:40

Arrow

Вас це може зацікавити