Україна вимагає від Росії негайного виконання резолюції Ради керуючих МАГАТЕ щодо ЗАЕС 

Головна > Енергетика > Україна вимагає від Росії негайного вико...
Author

Ольга Фединчік

08.03.2024, 16:21
Shares

0

Views

176

Міністр енергетики Герман Галущенко розповів, що буде з енергосистемою  України у разі нових масованих ракетних атак РФ - Національний Банк Новин
Міненерго

Україна вимагає від Росії негайного виконання вимог резолюції Ради керуючих МАГАТЕ, а в разі відмови наполягатиме на посиленні санкцій.

Про це повідомила пресслужба Міненерго,

Таку позицію озвучив міністр енергетики України Герман Галущенко в ефірі телемарафону "Єдині новини", коментуючи ухвалену 7 березня резолюцію Ради керуючих МАГАТЕ про термінове повернення ЗАЕС під повний контроль України.

"Резолюція фіксує весь перелік проблемних питань, які накопичилися під час окупації ЗАЕС. Ключовий меседж, який ми доносимо до світової спільноти і, зокрема, до Ради керуючих МАГАТЕ: кожен день перебування росіян на Запорізькій атомній станції збільшує кількість цих проблем і активізує загрозу ядерного інциденту", - зазначив Галущенко.

Як зазначається, Україна вперше стала членом Ради керуючих МАГАТЕ після 13-річної перерви, і ухвалення запропонованої українською делегацією резолюції є важливим досягненням."У нас є два роки, коли ми будемо представлені у Раді керуючих. У цьому органі - 35 країн, він формує ключові напрямки в діяльності МАГАТЕ. З урахуванням того, що росіяни накоїли з ядерною енергетикою в Україні, дуже важливо, що наш голос буде безпосередньо присутній. Голосування показало, що весь цивілізований світ - з нами", - зауважив Галущенко.

Нагадаємо: Рада керуючих МАГАТЕ схвалила резолюцію про негайне повернення Запорізької АЕС під контроль України.

Генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Маріано Гроссі 6 березня відвідає Москву для зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним, у ході якої, зокрема, планує дізнатися його бачення щодо подальшої роботи Запорізької АЕС та шляхів забезпечення її безпеки.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Посли ЄС схвалили надання Україні прибутків від заморожених активів РФ

Далі рішення ще має фіналізувати Рада ЄС.

08.05.2024 - 17:55

Arrow
Theme

Енергетика

Під ударом росіян опинилися об'єкти енергетики в шести областях України

Енергетики вже працюють над їліквідацією наслідків російської атаки.

08.05.2024 - 09:35

Arrow

Вас це може зацікавити