Туск запропонує ввести повні санкції ЄС на агропродукцію з Росії та Білорусі

Головна > Економіка > Туск запропонує ввести повні санкції ЄС ...
Author

Олександр Талов

04.03.2024, 17:50
Shares

1

Views

413

Туск про санкцій на російську та білоруську агропродукцію « Новини
censor.net

Дональд Туск у понеділок, 4 лютого, запропонує голові Сейму Польщі постанову із закликом до Єврокомісії про введення повного блокування імпорту агро- та харчової продукції з Росії та Білорусі до Європейського Союзу

Про це повідомляє Рolskieradio.

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск у Вільнюсі заявив, що запропонує проектрезолюції Сейму, у якому буде заклик до Єврокомісії запровадитиповне обмеження на сільськогосподарську та харчову продукцію з Росії та Білорусі.

Йдеться процілковите блокування імпорту сільськогосподарської та харчової продукції з цих країн.

"Хочу вас поінформувати, що сьогодні я звернуся до голови Сейму у Варшаві після повернення з Вільнюса із пропозицією постановипольського Сейму із закликом до Єврокомісії запровадити повні санкції на російські та білоруські агро- та споживчі продукти", - сказав очільник польського уряду.

Він додав, що, на його думку, дії на рівні Єврокомісії будуть ефективнішими, ніж рішення на національному рівні.

"Йдеться також про більш ефективний захист європейського, литовського, польського агроринку, ринку харчових продуктів. Ринки у зв’язку із війною опинилися під великим тиском. І не підлягає сумніву, що одним із головних завдань є повне розблокування експорту агропродукції та харчових продуктів з України до третіх держав, які були традиційними споживачами", - зазначив Туск.

У свою чергу маршалок Сейму Шимон Головня заявив, що пропозиція прем'єр-міністра запровадити санкції на сільськогосподарську продукцію з Росії та Білорусі не повинна викликати суперечок у Сеймі.Він зазначив, що зміст проекту постанови має бути представлено найближчими днями.

Нагадаємо: Прем'єр-міністр Дональд Туск перебуває у понеділок, 4 березня, з візитом у Литві. У Вільнюсі він зустрівся з прем'єр-міністром країни Інґрідою Шимоніте, а вдень також мав розмову з президентом Ґітанасом Науседою.

Раніше повідомлялося, що Польща вивчатиме досвід Латвії щодо введення ембарго на імпорт агропродукції з Росії й, ймовірно, запровадить аналогічну заборону.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Закон

У Кривому Розі затримали інформатора, який наводив ракети на місто

Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує до 12 років тюрми.

08.05.2024 - 10:20

Arrow
Theme

Війна

Кабмін затвердив порядок утримання фортифікаційних споруд

Від початку року Уряд виділив 38 млрд грн на будівництво оборонних рубежів.

07.05.2024 - 14:30

Arrow

Вас це може зацікавити