США, Британія, Італія, Німеччина та Франція опублікували спільну заяву на підтримку Ізраїлю

Головна > Політика > США, Британія, Італія, Німеччина та Фран...
Author

Марія Куренко

10.10.2023, 10:34
Shares

2

Views

349

На вулицях Києва ввечері майорітиме прапор Ізраїлю
Укрінформ

Лідери США, Франції, Німеччини, Італії та Великої Британії опублікували спільну заяву щодо підтримки Ізраїлю, у якій засудили терористичні дії ХАМАС.

Відповідна заява оприлюднена на сайт Білого дому, інформує Інфокурс.

"Сьогодні ми - президент Франції Еммануель Макрон, канцлер Німеччини Олаф Шольц, прем'єр-міністр Італії Джорджа Мелоні, прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак і президент США Джо Байден – висловлюємо нашу непохитну і об'єднану підтримку державі Ізраїль і наше однозначне засудження ХАМАС та його жахливих терористичних актів", – йдеться у заяві.

Лідери наголосили, що терористичні дії ХАМАС не мають жодного виправдання, легітимності і повинні бути засуджені усім світом.

ероризм ніколи не має жодного виправдання. Останніми днями світ з жахом спостерігав, як терористи ХАМАС вбивали сім'ї в їхніх будинках, вбили понад 200 молодих людей, які насолоджувалися музичним фестивалем, викрадали літніх, жінок, дітей і цілі родини, які зараз утримуються як заручники", - додається у заяві.

Зазначається, що США, Франція, Німеччина, Італія та Британія підтримуватимуть Ізраїль у його зусиллях захистити себе та свій народ від таких звірств.

"Ми також підкреслюємо, що зараз не той момент, коли будь-яка сторона, ворожа Ізраїлю, може використовувати ці напади для отримання вигоди", - попередили лідери вищезазначених країн, додавши, що визнають законні прагнення палестинського народу і підтримують рівну міру справедливості та свободи як для ізраїльтян, так і для палестинців.

Лідири у заяві зазначили що не варто робити помилки: ХАМАС не представляє ці прагнення, і не пропонує палестинському народу нічого, окрім ще більшого терору і кровопролиття.

"Протягом наступних днів ми будемо залишатися єдиними і скоординованими, разом як союзники і як спільні друзі Ізраїлю, щоб забезпечити Ізраїлю можливість захистити себе і, зрештою, створити умови для мирного і інтегрованого регіону Близького Сходу", - йдеться у заяві.

Нагадаємо: Вранці в суботу, 7 жовтня, спалахнув наймасштабніший за останні роки ізраїльсько-палестинський конфлікт, бойовики ХАМАС прорвали прикордонний барʼєр Ізраїлю, поки деякі ізраїльські солдати вирушили додому, щоб відсвяткувати єврейське свято Сімхат Тора. Станом на вечір 8 жовтня, Кількість загиблих в Ізраїлі внаслідок нападу ХАМАСу перевищила 700 осіб,понад 2200 дістали поранень. Ізраїль офіційно оголосив стан війни.

Серед загиблих – двоє громадянок України.

США, ЄС, Україна та низка інших держав засудили атаки по Ізраїлю.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити