Російські військові посилюють мінування на Запоріжжі - ISW

Головна > Війна > Російські військові посилюють мінування ...
Author

Назар Лазебний

09.10.2023, 09:03
Shares

4

Views

364

На деокупованій Херсонщині загарбники при відступі використовували  підступні методи мінування - ZN.ua
КМДА, Олексій Самсонов

Російські війська посилюють мінування в районі селищ Роботине-Вербове та намагаються скувати українські війська на ділянках фронту подалі від західної частини Запорізької області.

Про це повідомляєамериканський інститув вивчення війни ISW, інформує Інфокурс.

Зазначається, що російські військові блогери стверджують, що російські війська почали мінувати раніше очищені ділянки на лінії Роботине-Вербове (10 км на південь – 18 км на південний схід від Оріхова).

Відомий пов’язаний із Кремлем блогер стверджував, що російські війська посилили тактичні наступальні операції на кількох ділянках фронту за межами Запорізької області, щоб розтягнути українську оборону та розосередити увагу українців.

Водночас речник Таврійського угруповання військ ЗСУ полковник Олександр Штупун заявив, що російські війська намагаються скувати українські сили на Авдіївському та Мар’їнському напрямках та не дати їм перекинути резерви на Запорізький напрямок.

Українські війська 8 жовтня продовжували контрнаступальні операції поблизу Бахмута та незначно просунулися на заході Запорізької області.

Геолокаційні кадри, опубліковані 8 жовтня, показують, що українські сили досягли обмежених успіхів на північ від Новопрокопівки (14 км на південь від Оріхова), а російський військовий стверджував, що українські сили також просунулися біля Копані (10 км на південний захід від Оріхова).

Нагадаємо: Як інформував ІК, минулої доби ворог завдав 6 авіаційних ударів, здійснив 29 обстрілів з реактивних систем залпового вогню позицій наших військ та цивільних об’єктів нашої держави.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити