Прикордонники зупинили спробу ворожої ДРГ перетнути державний кордон України

Головна > Війна > Прикордонники зупинили спробу ворожої ДР...
Author

Марія Куренко

01.08.2023, 10:42
Shares

3

Views

293

Державна прикордонна служба України

Група ворожих диверсантів знову намагалася перетнути державний кордон України.

Про це повідомив командувач Об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв , інформує Інфокурс.

"Минулої ночі на Північному напрямку, в межах Чернігівської області, припинено спробу перетину державного кордону України диверсійною розвідувальною групою противника. Чотирьох озброєних осіб було помічено прикордонниками 2-ї прикордонної застави за допомогою тепловізорів", - повідомив він.

Наєв зазначив, що за рішенням старшого спостережного посту по ворогу було відкрито вогонь на ураження, що змусило ворога відійти назад.

Одночасно за сигналом тривоги до місця події висунулися резерви зі складу прикордонного загону та Збройних Сил України. Завдяки вмілим діям підрозділів Сил оборони ворог в чергове поніс втрати та не досяг поставленої мети, резюмує Наєв.

Інформацію уу свою чергу підтвердив очільник МВС Ігор Клименко.

"Цієї ночі на Чернігівщині в межах Семенівської громади прикордонники зупинили спробу диверсійно-розвідувальної групи ворога перетнути державний кордон України. За допомогою тепловізора спостережний пост прикордонної застави виявив чотирьох осіб, які рухалися з території країни-агресора. По диверсантах відразу відкрили вогонь на ураження. І під вогневим впливом прикордонників ворог відступив", - поінформував він.

Для посилення цього напрямку на місце висунулися резерви підрозділів Держприкорднослужби та ЗСУ. Дякую нашим мужнім прикордонникам, які завдяки своїй пильності вчергове зірвали плани противника.

Нагадаємо: Як інформував ІК, за даними Генштаба ЗСУ, на Сіверському та Слобожанському напрямках противник завдав авіаційного удару в районах Степного Сумської області та Удів на Харківщині. Здійснив мінометні та артилерійські обстріли понад 30 населених пунктів, зокрема, постраждали Сеньківка, Тур’я, Блешня, Бучки Чернігівської області; Мефодіївка, Ситне, Старикове, Могриця, Степок і Рясне на Сумщині та Уди, Ветеринарне, Стариця, Вовчанськ, Нестерне і Бударки Харківської області.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити