По Ізраїлю випустили 850 ракет, які влучили в будинки та авто, загинули п'ятеро людей

Головна > Війна > По Ізраїлю випустили 850 ракет, які влуч...
Author

Олександр Талов

12.05.2021, 11:36
Shares

0

Views

968

По Ізраїлю випустили 850 ракет, які влучили в будинки та авто, загинули п'ятеро людей

israelhayom.com

Понад 850 ракет були випущені з Сектора Гази в бік Ізраїлю, ще 200 впали на прибережній території самого сектора.

Про це повідомляє The Jerusalem Post.

"Кілька ракет потрапили просто у будівлі і автомобілі в Ізраїлі, в результаті чого загинули п'ятеро ізраїльтян", йдеться у повідомленні.

Серед загиблих 52-річний чоловік і його 16-річна донька – ракета влучила у їхній автомобіль в місті Лод рано вранці в середу.

Дві жінки були вбиті в місті Ашкелоні вдень 11 травня, а ввечері ще одна жінка була убита ракетою, що поцілила в місто Рішон ле-Ціон.

Прес-секретар ЦАХАЛу бригадний генерал Хідаят Зільберман сказав, що обстріл центру було завдано після того, як ізраїльські військово-повітряні сили напали на вищих керівників ХАМАС і палестинського Ісламського джихаду.

Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) в свою чергу заявила, що ліквідувала двох високопоставлених лідерів ХАМАС – начальника відділу безпеки військової розвідки ХАМАС Хасана Каугі і його заступника Ваїля Іссу.

Ці двоє перебували у висотній будівлі. Армія Ізраїлю заявляє, що попередила мирних жителів і надала час для евакуації з будівлі ХАМАС перед авіаударом.

Також ЦАХАЛ вразив ще близько 500 ключових об'єктів бойовиків, включаючи будинки трьох високопоставлених лідерів ХАМАС. Повідомляють про "десятки вбитих бойовиків ХАМАС".

"ХАМАС і "Ісламський джихад" заплатили і будуть платити. Ми всі оплакуємо загиблих і молимося за поранених. Ми все повністю підтримуємо Армію оборони Ізраїлю і ізраїльські сили безпеки. Ця кампанія потребує часу", - сказав прем'єр-міністр Біньямін Нетаньяху у вівторок ввечері.

За даними Міністерства охорони здоров'я Гази, загинули 35 людей, в тому числі 12 дітей і три жінки. Ще 233 людини отримали поранення.

Загалом з початку бойових дій у понеділок по Ізраїлю випустили близько 1000 ракет. Понад 100 ракет були випущені по Тель-Авіву і стільки ж по місту Беер-Шеві.

Нагадаємо: Палестинські війська випустили з Гази десятки ракет по Ізраїлю протягом 10 травня, коли святкувався День Єрусалима.

11 травня з Сектора Гази другий день запускали сотні ракет у бік Ізраїлю, на що у відповідь отримували авіаудари.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

На фронті упродовж доби відбулося 146 бойових зіткнень, тривають бої за м.Вовчанськ

Російські війська завдали 6 ракетних та 57 авіаційних ударів, здійснив 41 обстріл з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та насе...

13.05.2024 - 08:54

Arrow
Theme

Політика

П'ять країн ЄС домовилися посилити контроль за дотриманням санкцій проти Росії

Угода посилить та уніфікує контроль ЄС за дотриманням візових вимог щодо Росії.

10.05.2024 - 10:52

Arrow

Вас це може зацікавити