Галущенко наголосив на можливих труднощях з електрикою влітку та необхідності підготовки до складної зими

Головна > Енергетика > Галущенко наголосив на можливих труднощя...
Author

Ольга Фединчік

13.05.2024, 12:28
Shares

1

Views

462

Галущенко Герман Валерійович | Міністерство енергетики України
Міністр енергетики Герман Галущенко, Міністерство енергетики України

Міністерство енергетики радить усім споживачам готуватися до складної зими, хоча труднощі з електрикою можуть бути вже влітку.

Про це заявив міністр енергетики Герман Галущенко в ефірі телемарафону "Єдині новини", повідомляє пресслужба міністерства.

Очільник Міненерго зазначив, що протягом останніх місяців українська енергосистема зазнала найбільших пошкоджень з часів початку повномасштабної війни з росією. Україна вже втратила близько 8 ГВт потужності в системі. Ситуація складна, але світло сьогодні є, система збалансована. Це результат важкої праці енергетиків, які щоденно, цілодобово працюють над тим, щоб підтримати систему, наголосив він.

"Буде складно втримати систему без обмежень, особливо взимку. Треба також враховувати, що ми нині фіксуємо ситуацію станом на зараз, а ситуацію до зими з урахуванням наступних обстрілів або їх впливу на систему важко передбачити. Але очевидно, що буде ще додатковий негативний вплив на систему. Тому ситуація буде складна", - зазначив Галущенко.

Він порадив усім споживачам готуватися до складної зими, водночас наголосив, що енергетики зроблять усе можливе, щоб вона пройшла стабільно, зокрема як зима 2023/2024 років.

"Навіть, якщо ви не маєте обмежень сьогодні, треба розуміти, що триває війна, і десь у цей час ці обмеження є. Тому дуже важливе ощадливе використання електроенергії!, - наголосив міністр.

Він зазначив, що труднощі з електропостачанням можуть бути і влітку. Водночас у цей період року балансувати систему допомагають потужності відновлюваних джерел енергії, зокрема сонячні електростанції.

Нагадаємо: Упрродовж останніх місяців українська енергосистема зазнала найбільших пошкоджень від початку повномасштабної війни з Росією.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Міноборони США знайшло ще 2 млрд доларів на зброю для України 

Помилка на 6,2 млрд доларів відкрила шлях для відправки до Києва ще мільярдів доларів, зазначає агентство.

26.07.2024 - 10:41

Arrow
Theme

Міжнародне

Глава МЗС Румунії Одобеску підтвердила виявлення уламків "шахедів" на території країни 

Румунія поінформувала про інцидент своїх союзників і координує з ними свої дії.

25.07.2024 - 13:43

Arrow

Вас це може зацікавити