Вранці ворог намагався прорвати лінію оборони ЗСУ на Харківщині, атаку відбито - Міноборони 

Головна > Війна > Вранці ворог намагався прорвати лінію об...
Author

Назар Лазебний

10.05.2024, 15:03
Shares

3

Views

606

війна
redpost.com.ua

Зранку п’ятниці, 10 травня, російські війська під прикриттям бронетехніки спробували прорвати оборону українських захисників у Харківській області.

Як повідомляє Міноборони, Наразі атаку ворога відбито, бої тривають.

"Збройні Сили України захищають наші позиції на Харківщині. Протягом цієї доби на Вовчанському напрямку ворог здійснював авіаудари із застосуванням керованих авіаційних бомб (КАБ)", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що вночі окупанти посилили вогневий тиск артилерії на передній край нашої оборони.

"Приблизно о 5 ранку відбулася спроба прориву противником нашої лінії оборони під прикриттям бронетехніки", - зазначили в пресслужбі.

У Міноборони наголосили, що станом на зараз атаку ворога відбито, тривають бої різної інтенсивності.

"Для посилення оборони на цій ділянці фронту спрямовано резервні підрозділи. Збройні Сили України продовжують стримувати наступ ворога", - додали у відомстві.

Раніше глава Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив, що російські окупаційні війська завдають ударів по півночі Харківщини. Загрози для Харкова наразі немає.

Ворожі ДРГ безуспішно намагалися прорвати кордон.

"Збройні сили України впевнено тримають позиції: не втрачено жодного метра. Угрупування противника не становить загрози для Харкова, його сил вистачає лише для провокацій на північному напрямку. Усі органи влади працюють, перебувають на місцях та виконують свої обов‘язки ", - запевнив голова ОВА.

Як заявив президент Володимир Зеленський, станом на ранок п’ятниці, 10 травня, наступ російських військ на харківському напрямку вдалося зупинити.

"Станом на 7-8 ранку відбувся жорстокий артилерійський бій. На той час наступ росіян вдалося зупинити", – розповів президент під час пресконференції з президенткою Словаччини Зузаною Чапутовою.

Він додав, що українські військові були готові до таких дій ворога.

Із Вовчанської громади Харківщини евакуюють людей через масований обстріл.

Нагадаємо: Як інформував Інфокурс, за інформацією Генштаба ЗСУ на Куп’янському напрямку нашими воїнами відбито 13 атак в районах населених пунктів Синьківка, Петропавлівка, Берестове Харківської області; Стельмахівка Луганської області.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

19 населених пунктах Херсонщини були під ударами російських військ, восьмеро поранених

Пошкоджені багатоповерхівка та 21 приватний будинок, господарча споруда, гаражі і три автомобілі, об'єкти комунальної та сільськогосподарської інфраст...

20.05.2024 - 09:34

Arrow
Theme

Спорт

МОК заборонив російським журналістам використовувати символіку країни на Олімпійських іграх в Парижі

Цього року російські та білоруські спортсмени можуть брати участь у Олімпіаді у нейтральному статусі та лише в індивідуальних видах спорту.

17.05.2024 - 13:29

Arrow

Вас це може зацікавити