Після удару по селищу Гроза Лондон закликав Берлін дати ЗСУ Taurus

Головна > Політика > Після удару по селищу Гроза Лондон закли...
Author

Олександр Талов

06.10.2023, 12:41
Shares

1

Views

837

Бен Уоллес срочно вылетел в США для переговоров о войне в Украине —  последние новости / NV
nv.ua

Колишній міністр оборони Великобританії Бен Воллес вважає, що після російського ракетного удару по селу Гроза Харківської області, внаслідок якого загинули 52людини, Німеччина повинна ухвалити рішення про постачання Україні далекобійнихкрилатих ракет Taurus.

Про це він написав ввечері у четвер, 5 жовтня у соціальній мережі Х, інформує Інфокурс

"Щоразу, коли Росія завдає ударів по цивільному населенню і порушує міжнародне право, влучаючи в об'єкти цивільної інфраструктури в Україні, необхідна відповідна реакція. Ми зробили це зі Starstreak і Storm Shadow .Тепер Німеччина має надіслати свої ракетні системи Taurus в Україну і приєднатися до Великобританії таФранції (Франція раніше передала Україні далекобійні крилаті ракети SCALP. - Ред.)", - зазначив Воллес.

У той же день канцлер Німеччини Олаф Шольц на полях саміту Європейської політичної спільноти в іспанській Гранаді, обґрунтовуючи причини свого рішення не надавати Taurus Збройним силам України(ЗСУ), наголосив, що при постачанні зброї Берлін "повинен гарантувати, щоб не було ескалації війни, і щоб Німеччина також не стала частиною конфлікту".

Водночас він заявив, що Німеччина збирається передати Україні ще один ЗРК Patriot.

Нагадаємо: До теперішнього часу в розпорядженні України було дві системи протиповітряної оборони (ППО)Patriot.Одну з них надали США, іншу - Німеччина спільно з Нідерландами. У серпні ФРН надала ще дві пускові установки для Patriot.

Як інформував раніше ІК, канцлер Німеччини Олаф Шольц наразі не планує надавати Україні далекобійні ракети Taurus. Натомість він уважає за необхідне посилити протиповітряну оборону країни.

За надання цих ракет Україні виступилиміністр оборони Борис Пісторіус, міністр закордонних справ Анналена Бербок і міністр фінансів Крістіан Лінднер, однак канцлер Шольц – проти.

За даними видання, Німеччина ще не надіслала Києву офіційну відмову, але непублічно дала зрозуміти, що поки що ракети Taurus не постачатимуться. Водночас канцлер Олаф Шольц залишає цей варіант відкритим на майбутнє.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити