Шольц не планує надавати Україні Taurus,проте, ймомірно, санкціонує надання боєприпасів для Patriot – Bild

Головна > Політика > Шольц не планує надавати Україні Taurus,...
Author

Назар Лазебний

05.10.2023, 13:07
Shares

3

Views

285

Шольц проти надання Україні далекобійних ракет Taurus - Bild. Читайте на  UKR.NET
dw.com

Канцлер Німеччини Олаф Шольц наразі не планує надавати Україні далекобійні ракети Taurus. Натомість він уважає за необхідне посилити протиповітряну оборону країни

Про це повідомляєBILDз посиланням на джерела в урядових колах Німеччини, інформує Інфокурс.

За надання цих ракет Україні виступилиміністр оборони Борис Пісторіус, міністр закордонних справ Анналена Бербок і міністр фінансів Крістіан Лінднер, однак канцлер Шольц – проти.

За даними видання, Німеччина ще не надіслала Києву офіційну відмову, але непублічно дала зрозуміти, що поки що ракети Taurus не постачатимуться. Водночас канцлер Олаф Шольц залишає цей варіант відкритим на майбутнє.

За інформацією BILD, минулого тижня на внутрішньому засіданні комітету у закордонних справах канцлера запитали, чому Франція та Велика Британія постачають крилаті ракети, а Німеччина досі ні. Тоді Шольц відповів під час зустрічі, що дві країни "можуть робити те, чого нам не дозволено робити, тому питання не виникає".

При цьому, зазначає Bild, під час двосторонніх переговорів Києву дали зрозуміти, що Німеччина хоче зробити все можливе для посилення протиповітряної оборони України та, ймовірно, санкціонує постачання додаткових боєприпасів для ЗРК Patriot.

Видання зазначає, що причиною відмови Шольца надавати ракети, ймовірно, є побоювання, що ЗСУ вдарять ними по Керченському мосту.

Нагадаємо: У травні стало відомо, щоУкраїна попросила у Німеччини далекобійні ракети.

Як інформував ІК з посиланням BILD, на початку серпня федеральний уряд поки що відмовився від поставки ракет Taurus в Україну. Противники надання ракет здебільшого виділяють два моменти: по-перше, Україна могла б використовувати їх для нападу на цілі в Росії, по-друге -Бундесвер має лише 150 оперативних Taurus. Лише 150 із 600 Taurus, які є на озброєнні Бундесверу, готові до бою, про це знову і знову йшлося в останніх дискусіях про Taurus.

Пізніше у серпні німецьке виданняSpiegel повідомило, щоканцлер Олаф Шольц хочевнести технічні модифікації в ракети, щоб унеможливити удари Києвом по території Росії. Водночаспосол України у Німеччині Олексій Макеєв виступив проти обмеження дальності далекобійних ракет Taurus.

Міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок наприкінці серпнязакликалапришвидшити рішенняпро постачання Україні ракет дальнього радіуса дії, бо кожен день важливий. А вже у вересні німецькі депутати написали листа Шольцу із закликом ухвалити рішення на користь України.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити