Німецький парламент досяг консенсусу щодо передачі Україні ракет Taurus

Головна > Війна > Німецький парламент досяг консенсусу щод...
Author

Олександр Талов

07.08.2023, 15:25
Shares

8

Views

452

Німеччина не постачатиме Україні крилаті ракети Taurus - Пісторіус |  podrobnosti.ua
podrobnosti.ua

Голова постійної делегації ВРУ в парламентській асамблеї НАТО Єгор Чернєв повідомив, що ключові парламентські фракції досягли консенсусу щодо передачі Україні далекобійних ракет Taurus, які б’ють на 500 км.

"Щойно мої друзі з Бундестагу повідомили мені, що ключові парламентські фракції досягли консенсусу щодо передачі Україні далекобійних ракет Taurus", - написав він у Facebook.

За його словами, ці ракети б'ють на 500 кілометрів і здатні накривати всі окуповані території, включно з південним берегом Криму, додав він.

"Тривалий час ми працювали з німецькими парламентарями, щоб сформувати групу підтримки, і ось, нарешті, крига скресла",– підкреслив нардеп.

Він додав, що очікує на офіційне рішення з Німеччини.

Напередодні видання Bild повідомляло, що федеральний уряд поки що відмовився від поставки ракет Taurus в Україну. Противники надання ракет здебільшого виділяють два моменти:

  • по-перше, Україна могла б використовувати їх для нападу на цілі в Росії:
  • по-друге -Бундесвер має лише 150 оперативних Taurus.

Лише 150 із 600 Taurus, які є на озброєнні Бундесверу, готові до бою, про це знову і знову йдеться в останніх дискусіях про Taurus.

"Насправді, кількість оперативних Taurus значно більша: понад 300 крилатих ракет вже пройшли капітальний ремонт консорціумом озброєнь MBDA і знаходяться в робочому стані", - пише BILD,

Зазначається, що генеральний ремонт проводиться кожні десять років, понад 300 Taurus, серед іншого, були оновлені пломби та вдосконалена GPS-навігація, щоб краще захистити крилату ракету від сигналів перешкод.

Щодо інтеграції Taurus в українську бойову авіацію, вона не повинна стати великою технічною перешкодою, бо з травня ПС України використовують крилаті ракети MBDA SU-24 типу Storm Shadow і SCALP, які постачає Великобританія і Франція.

"Щоб оснастити бомбардувальник радянських часів західними крилатими ракетами, було встановлено сполучну частину, це рішення, очевидно, працює чудово: українські збройні сили вже змогли атакувати важливі цілі російських збройних сил цими крилатими ракетами, які в іншому випадку знаходяться поза зоною їх дії, включаючи міст Чонгар на окупованому Кримському півострові", - зазначає видання

Нагадаємо:Наприкінці травня Україназвернулася до урядуНімеччини з проханням надати крилаті ракети Taurus із дальністю дії до 500 кілометрів. Однак з того часу постійно отримувала відмову, попри рішення Британії та Франції поставити далекобійні ракети.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити