На півдні Ізраїлю українські дипломати розшукали сімох українців, яких вважали зниклими

Головна > Війна > На півдні Ізраїлю українські дипломати р...
Author

Ольга Фединчік

10.10.2023, 12:21
Shares

3

Views

417

Олег Ніколаєнко призначений спікером МЗС - Новини України - ZN.ua
zn.ua

Протягом минулої доби українські дипломати розшукали сімох українців на півдні країни, яких до цього вважали зниклими.

Про це повідомив в ефірі національного телемарафону повідомив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко інформує Інфокурс.

"Усього за три доби оперативний штаб МЗС, створений для допомоги українцям в Ізраїлі, опрацював понад 700 звернень наших громадян. За минулу добу українські дипломати розшукали сімох українців на півдні країни, які до цього вважалися зниклими. Наразі вони перебувають у безпеці", - сказав він

У МЗС розповіли, що українське посольство допомогло шести сім'ям знайти тимчасове житло в Ізраїлі.

Спікер нагадав, що дипломати також нині опікуються українським хлопчиком, якого вчора врятували в зоні бойових дій. Йому надають медичне лікування, психологічну підтримку та готують його повернення в Україну до родичів.

"Що стосується українців загиблих або постраждалих - у нас є підтверджена інформація про двох українок. Ми повідомляли про це раніше. Ситуація більше не змінилася. У нас є інформація про можливу загибель іще трьох українців: двоє на території Ізраїлю, один на території Сектора Гази. Але ця інформація поки що не підтверджена. Інша інформація про постраждалих українців не надходила", - сказав речник.

Ніколенко також розповів про українців, які звернулися до оперативного штабу у зв'язку з неможливістю залишити Ізраїль через скасування авіарейсів.

"Тут ми маємо цифру майже 300 громадян - це на території Ізраїлю. А також 150 українців у Секторі Гази, які заявили про своє бажання виїхати з анклаву", - поінформували в МЗС.

Нагадаємо: Вранці в суботу, 7 жовтня, спалахнув наймасштабніший за останні роки ізраїльсько-палестинський конфлікт, бойовики ХАМАС прорвали прикордонний барʼєр Ізраїлю, поки деякі ізраїльські солдати вирушили додому, щоб відсвяткувати єврейське свято Сімхат Тора. Станом на вечір 8 жовтня, Кількість загиблих в Ізраїлі внаслідок нападу ХАМАСу перевищила 700 осіб,понад 2200 дістали поранень. Ізраїль офіційно оголосив стан війни.

Серед загиблих – двоє громадянок України.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити