ЗСУ знову влучили у нещодавно відновлений загарбниками Каховський міст

Головна > Міжнародне > ЗСУ знову влучили у нещодавно відновлени...
Author

Ольга Фединчік

19.08.2022, 14:33
Shares

2

Views

607

ЗСУ знову влучили у нещодавно відновлений загарбниками Каховський міст

investigator.org.ua

ЗСУ влучили у міст на Каховській ГЕС, який російські окупанти щойно відновили.

Про це повідомив депутат Херсонської облради Сергій Хлань, Інформує Інфокурс.

"ЗСУ — спонсори феєрверків для орків. Наші сили знову влучили у міст на Каховській ГЕС, який росіяни встигли відновити. Схоже, урочистого відкриття не буде, а от "салют" був", - написав депутат.

Оперативне командування "Південь" офіційно підтвердило, що ЗСУ зруйнували плани окупантів відремонтувати і використовувати Каховський міст.

"Нашими ракетно-артилерійськими підрозділами виконано понад 200 вогневих завдань. В тому числі і з руйнуванням ворожих планів полагодити та продовжувати використовувати Каховський міст" зазначили в Оперативному командуванні.

У командуванні зазначили, що ворог продовжує ведення бойових дій, переважно по займаному рубежу оборони. Але часом намагається протидіяти нашим штурмовим діям.

Протягом доби наши підрозділи двічи проводили наступальні дії з метою оволодіння новими населеними пунктами. Під час однієї з атак, зустрілися з двома десантно-штурмовими підрозділами.

"В ході зустрічного бою, противнику нанесено вогневе ураження, внаслідок якого він був змушений з втратами танків, броньованої техніки та особового складу відійти на вихідні позиції. Обмінний фонд поповнено двома полоненими окупантами. У відповідь ворог намагався здійснити спробу штурмових дій силами до механізованого відділення в напрямку Олександрівка - Станіслав. Успіху не мав. З втратами відійшов", - йдеться у повідомленні.

7 разів ворог атакував наші позиції та населені пункти вздовж лінії зіткнення авіацією. Без наших втрат.

Серед дня з реактивної системи залпового вогню “Смерч” нанесено удар по Миколаївщині. В Галіциновому пошкоджено кілька житлових будинків, зруйновано будівлю пожежної частини, знищено пожежний автомобіль, поранено цивільну особу. В самому Миколаєві вкотре атаковано об’єкти портової інфраструктури. Обійшлося без людських втрат.

Нашою авіацією нанесено удари по скупченню ворожої живої сили, озброєння та техніки в Баштанському та Бериславському районах.

Нагадаємо: ЗСУ знищили базу російських військових у тимчасово захопленому місті Нова Каховка Херсонської області, ліквідовані понад 10 загарбників.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Рада ухвалила закон про збільшення штрафів для ухилянтів

штрафи за порушення законодавства про мобілізацію виписуватимуть заочно.

09.05.2024 - 12:48

Arrow
Theme

Війна

Посли ЄС схвалили надання Україні прибутків від заморожених активів РФ

Далі рішення ще має фіналізувати Рада ЄС.

08.05.2024 - 17:55

Arrow

Вас це може зацікавити