Завдаючи удари по Україні ракетами "Циркон", ворог тестує їх "Циркон" у бойових умовах - Повітряні Сили ЗСУ

Головна > Війна > Завдаючи удари по Україні ракетами "Цирк...
Author

Назар Лазебний

01.04.2024, 12:54
Shares

3

Views

537

3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися  українських міст - ЗНАЙ ЮА
breaking.znaj.ua

Завдаючи ударів по Україні гіперзвуковими ракетами "Циркон", війська РФ фактично проводять їх тестування у бойових умовах.

Про це в ефірі телемарафону повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш, пише Цензор.НЕТ.

"Про цю зброю ми знаємо небагато. Ворог тримає в таємниці тактико-технічні характеристики, наші експерти зараз вивчають, які особливості вона має. Ця зброя використовується противником і як випробування її в бойових умовах, для тестування наших систем ППО", - наголосив речник.

Євлаш зазначив, що такий тип ракет можуть збивати лише ЗРКPatriot, який уже неодноразово доводив свою високу ефективність не тільки з "Цирконами", але і з ракетами "Кинджал".

"Її надзвичайно важко вразити, вона швидко дістається будь-якої точки нашої країни. Тому коли з’являється повідомлення про повітряну тривогу, радимо негайно спуститися в укриття", - додав речник.

Росія використала ракету 3М22 "Циркон" для удару по Києву 7 лютого. Це підтвердили експерти Київського науково-дослідного інституту судових експертиз (КНДІСЕ).

14 лютого британська розвідка припустила, що росіяни змогли адаптувати комплекс "Бастіон-П" під ракету "Циркон". Британські експерти зазначили, що це стане серйозним викликом для української ППО через швидкість і маневреність ракет.

Як писала Українська правда, наприкінці березня у Повітряних Силах ЗСУ повідомили, що росіяни накопичили у Криму ракети "Циркон", оскільки звідти зручно обстрілювати Одесу та південь України.

На думку глави ГУР МО України Кирила Буданова, ракетами "Циркон" ворог намагається пробити систему протиповітряної оборони України. Запускають ці ракети росіяни з території окупованого Криму, повідомляв Цензор.НЕТ.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити