Євросоюз має надію, що контрактів на постачання боєприпасів для України буде більше

Головна > Політика > Євросоюз має надію, що контрактів на пос...
Author

Ольга Фединчік

04.09.2023, 16:44
Shares

4

Views

715

Єврокомісія надасть додаткове фінансування компаніям для виробництва боєприпасів
Міноборони Польщі

ЄС очікує на збільшення кількості оборонних контрактів та зусиль країн-членів з військової підтримки України на двосторонній основі.

Як повідомляє Укрінформ, про це сьогодні у Брюсселі під час брифінгу для преси заявив речник ЄС Пітер Стано, інформує Інфокурс.

"Наш підхід, що передбачає три "треки" (постачання боєприпасів від ЄС для України – ред.), не є єдиним шляхом, яким ми підтримуємо Україну. Його мета – відповісти на нестачу боєприпасів, і ця робота триває. Водночас є й інша частина військової допомоги для України – це постачання від країн-членів на двосторонній основі того військового обладнання, яке потрібно їм (українцям – ред.), щоб захистити себе", - сказав Стано.

Він нагадав, що за підсумками неформальної зустрічі міністрів оборони країн ЄС в іспанському Толедо минулої середи високий представник ЄС повідомив про укладення трьох контрактів на виробництво боєприпасів з європейською оборонною промисловістю. За словами Стано, ця кількість не є остаточною, адже переговори тривають, у тому числі щодо виробництва інших видів артилерійських боєприпасів та ракет.

Стано не назвав залучені компанії та держави, так як процес триває та виразив сподівання бачити більше таких контрактів.

Також він повідомив, що паралельно Німеччина і Франція здійснюють власні національні схеми замовлення.

"Наша загальна мета - допомогти Україні, наскільки ми можемо. Як зауважив високий представник ЄС в Толедо, ми маємо робити більше для України, і робити це швидше, щоб вона могла продовжувати легітимний захист від російської агресії", - наголосив речник ЄС.

Нагадаємо: ЄС здійснює програму постачання боєприпасів для України та для поповнення власних військових арсеналів, що складається з трьох "треків»" - постачання наявних боєприпасів з європейських армійських складів, спільне замовлення виробництва боєприпасів калібру 155 мм у оборонної промисловості і, нарешті, реалізація довгострокової програми збільшення потужностей європейського ВПК.

У рамках цієї триєдиної ініціативи ЄС зобов’язався поставити Україні 1 мільйон артилерійських боєприпасів протягом одного року. На першому «треку» щодо поставок вже наявних боєприпасів, реалізація якого завершилася у травні, Україна отримала 224 тисячі артилерійських снарядів та 2300 ракет.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити