Як змінювалась жіноча мода?

Головна > Культура > Як змінювалась жіноча мода?
Author

Ольга Фединчік

31.05.2022, 17:09
Shares

2

Views

431

Як змінювалась жіноча мода?
null

Світ жіночої моди — дуже швидкоплинний. Майже кожного року з'являються нові фасони трендових речей, змінюються актуальні кольори та принти. Але якщо заглянути у світ вбрання для жінок трохи більш ретельно, помітимо: зміни продиктовані змінами у суспільстві. Адже з давніх часів на те, як має виглядати жінка, та який одяг вона повинна носити, впливали суспільні фактори. Вимоги до жіночої моди були дуже суворими. У наші часи це змінилося. Але щоб відслідкувати еволюцію жіночого вбрання, розповімо, як все було колись.

Жіночий одяг: з давніх часів до сьогодні

Соціальні норми, релігія, особливості побуту та навіть бачення панівних верств суспільства — все це задавало тон формуванню жіночої моди у різні епохи. Так, в найдавніші часи жіночий одяг мало чим відрізнявся від чоловічого, але був довшим та більш закритим. А в епоху Середньовіччя сукні були максимально скромними: з довгими рукавами, закривали усе тіло від кісточок до шиї.

Певна лібералізація жіночої моди почала відбуватися вже в ХХ столітті. Тоді, коли до прав жінок почали привертати усе більше уваги, а соціальна роль жінки в суспільстві поступово змінювалась. Дівчата вже не хотіли просто вийти заміж, народжувати дітей та займатися домом. Вони прагнули навчатися, отримувати хороші посади, заробляти достатньо грошей та жити активним життям.

Одяг почав відповідати потребам жінки. На полицях магазинів з'явилися брючні костюми, більш зручні моделі суконь. А згодом — джинси, шорти, короткі спідниці, комбінезони. Вже ближче до кінця 20 століття жіноча мода стала максимально схожою на сучасну. Основна ставка у створенні одягу робилась на зручність, комфорт, естетику та функціональність. А ще — на різноманітність моделей вбрання для будь-якого типу фігури.

Який він — ідеальний жіночий одяг?

Це питання досі є предметом дискусій, і в кожної людини — власна думка на цей рахунок. Але у наш час жодних суворих вимог з боку суспільства немає: кожна людина може одягатися так, як подобається саме їй. Тому жінки прагнуть обирати зручний одяг, який не сковує рухів. Але одночасно з тим — стильний, якісний та сучасний. Підходить під будь-яку життєву ситуацію та дозволяє почуватися комфортно.

Українські бренди підтримують таку тенденцію, і випускають колекції, які повністю відповідають усім перерахованим вимогам. Для того, щоб ви могли насолоджуватися безкомпромісною зручністю кожного дня. Тож обирайте вбрання, яке вам до душі, та створюйте власний стиль!

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити