ВР подовжила срок обов’язкового розкриття інформації про кінцевого бенефіціара

Головна > Закон > ВР подовжила срок обов’язкового розкритт...
Author

Марія Куренко

08.10.2021, 13:12
Shares

1

Views

685

ВР подовжила срок обов’язкового розкриття інформації про кінцевого бенефіціара

novosti-n.org

Верховна Рада ухвалила закон №5807 "Про внесення змін до деяких законів України щодо зазначення та подання відомостей про кінцевого бенефіціарного власника та структуру власності юридичної особи" .

За відповідне рішення підтримали 342 народні депутати.

Ухвалений документ, зокрема, встановлює збільшення строку виконання обов’язку юридичними особами, зареєстрованими до набуття чинності цим законом, щодо повідомлення державному реєстратору інформації про кінцевого бенефіціарного власника та структуру власності з трьох місяців до одного року з дня набуття чинності нормативно-правовим актом, яким затверджена форма та зміст структури власності.

Окрім цього, передбачається, що в разі, якщо засновниками юридичної особи є виключно фізичні особи, які є кінцевими бенефіціарними власниками такої юрособи, інформація про її кінцевого бенефіціарного власника не зазначається.

Очікується, що реалізація законодавчого акту дасть змогу вдосконалити та спростити положення чинного законодавства в частині необхідності зазначення відомостей про кінцевого бенефіціарного власника юридичної особи, а також сприятиме розвантаженню державних реєстраторів шляхом збільшення строку подачі юридичними особами інформації про кінцевих бенефіціарних власників.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Протягом минулої доби на фронті відбулося 95 бойових зіткнень.

Також продовжує тиснути на Авдіївському та Бахмутському напрямках.

10.05.2024 - 09:04

Arrow
Theme

Міжнародне

Сі Цзіньпін прибув з візитом до Угорщини, де обговорить з Орбаном війну в Україні та інфраструктурні проєкти - Reuters 

Очікується, що Угорщина та Китай, які відзначають 75-ту річницю встановлення дипломатичних відносин, підпишуть від 16 до 18 нових угод про співпрацю.

09.05.2024 - 10:47

Arrow

Вас це може зацікавити