Ворог штурмує Синьківку, щоб заблокувати Куп’янськ - Сирський

Головна > Війна > Ворог штурмує Синьківку, щоб заблокувати...
Author

Назар Лазебний

11.12.2023, 14:04
Shares

1

Views

767

Росіяни штурмували позиції біля Синьківки на Харківщині – Генштаб ЗСУ
Генштаб ЗСУ

Російські війська створють умови для блокування Куп’янська, для чого силами штурмових рот намагається захопити населений пункт Синьківка.

Про це Сирський повідомив Командувач Сухопутних військ Збройних сил України генерал-полковник Олександр Сирський, інформує Інфокурс.

"Втім ворог, несе значні втрати у живій силі. У зв’язку з чим почав перекидати у цей район штурмові підрозділи, які перебували в резерві. Крім того, активні наступальні дії російські окупанти здійснюють на напрямках Новоселівське, Стельмахівка, Лиман Перший та у напрямку Сіверська", - йдеться у повідомленні.

На Лиманському напрямку ворог веде наступ з метою витіснення наших військ за річку Чорний Жеребець та з району Серебрянського лісництва. Проводить безуспішні штурмові дії на напрямку н.п. Житлівка, Терни та постійно здійснює переміщення особового складу з території Російської Федерації для доукомплектування штурмових підрозділів.

Також значні зусилля російські окупанти зосереджують на Бахмутському напрямку північніше та західніше від Бахмута. Для штурмових дій вони використовують повітряно-десантні підрозділи, частини спеціального призначення та 200 окремої мотострілецької бригади північного флоту, інформує Сирський.

Попри складні умови та безперервні наступальні дії окупантів, наші воїни стійко утримують займані рубежі, виявляють високий професіоналізм, мужність та героїзм.

На Сході втрати росіян загиблими приблизно у вісім разів вищі за втрати українських сил оборони. Не зважаючи на це, російські окупанти роблять ставку саме на людський ресурс.

За інформацією Сирського, лише за листопад сили оборони знищили близько 11000 особового складу ворога та понад 1 100 одиниць військової техніки: близько 130 танків та 260 одиниць артилерії та мінометів різних калібрів.

Нагадаємо: Як інформував ІК, оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною. Протягом доби відбулось 98 бойових зіткнення між Силами оборони та російськими загарбниками.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити