Ворог атакував Кривий Ріг безпілотниками, 113 шахтарів заблоковані під землею

Головна > Війна > Ворог атакував Кривий Ріг безпілотниками...
Author

Олександр Талов

02.02.2024, 09:44
Shares

3

Views

310

На Криворізькому залізнорудному комбінаті перейменували ще одну шахту —  Cуспільне Новини
suspilne.media

Вночі російська армія атакувала безпілотниками Криворізький район на Дніпропетровщині. Три шахеди збили оборонці з ПвК "Схід".

Про це повідомляє голова Дніпропетровської ОДА Сергій Лисак

"Але є і влучання БпЛА. Це призвело до знеструмлення більш ніж 40 тис абонентів. Зокрема, двох шахт. Під землею залишилися понад 100 робітників", - йдеться у повідомленні.

За інформацією Лисака, частину гірників вже підняли на поверхню.

За повідомленням "Першого криворізького", без електрики залишилося близько 100 тисяч абонентів, в тому числі 2 шахти.Без світла 100 тисяч абонентів Саксаганського, Довгинцівського та Покровського районів міста, у тому числі – частина лікарень, садків та шкіл міста, лінія швидкісного трамвая, міського трамвая та тролейбус.Повідомляється, що котельні "Криворіжтепломережі" та лікарні оперативно перевели на роботу від генераторів.Станом на 07.00 вдалося відновити подачу електрики 60 тисячам абонентів, усі лікарні – з електроенергією. Відновив роботу тролейбус та міський трамвай. Швидкісний поки що не працює.Котельня "Криворізької теплоцентралі" №2 також знеструмлена (район вулиці Володимира Великого, Вечірній, мікрорайони Східний 1-3 та Дніпрошосе).

Роботи щодо відновлення подачі електроенергії продовжуються.На 2 шахтах було заблоковано 113 шахтарів, організовано рятувальну операцію.На даний момент в одній шахті залишилося 19 шахтарів.

Пізніше голова Ради оборони Кривого Рогу Олександр Вілкул повідомив, що станом на 9 годину всі 113 шахтарів вже на поверхні.

Нагадаємо: Як повідомляв Генштаб ЗСУ, Протягом минулої доби відбулося 63 бойових зіткнень. Загалом ворог завдав 2 ракетних удари, один з яких керованою авіаційною ракетою Х-59 по цивільній інфраструктурі Мирнограду Донецької області. Також окупанти завдали 85 авіаційних ударів, здійснили 79 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали житлові приватні та багатоквартирні будинки, школа та інша цивільна інфраструктура.

Вночі російські окупанти завдали чергового удару, застосувавши 25 БпЛА типу “Shahed-136/131”. Силами та засобами протиповітряної оборони України 11 ворожих дронів знищено.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити