Укрзалізниця розробляє пілотний проєкт з Іспанією з виготовлення вагонів, що автоматично підлаштовуються під ширину колії

Головна > Економіка > Укрзалізниця розробляє пілотний проєкт з...
Author

Олександр Талов

04.07.2024, 14:41
Shares

0

Views

509

Укрзалізниця повертає швидкісний потяг 'Інтерсіті+' в тестовому режимі
nikvesti.com

"Укрзалізниця" пільно з іспанськими компаніями розробляє пілотний проєкт з виготовлення вагонів, обладнаних розсувними колісними парами, що зможуть курсувати як українськими, так і європейськими коліями.

Як повідомив в інтерв’ю Forbes Ukraineголова правління УЗ Євген Лященко, орієнтовна вартість проєкту– декілька мільйонів євро.

УЗ домовилися створити спільний консорціум з іспанськими компаніями у яких є досвід в технології автоматичної зміни ширини колії, повідомив Лященко. Завдяки цьому кроку компанії спільно зможуть подаватися на грант іспанського уряду для запуску в Україні пілотного проєкту, пояснив він.

Пілотний проєкт передбачає виготовлення вагонів, які буде обладнано розсувними колісними парами, а також встановлення автоматизованої системи зміни ширини колії для 1520 мм (український стандарт) / 1435 мм (європейський стандарт).

У найкращому разі проєкт може стартувати наприкінці 2025 року, оскільки у цих вагонів складний процес сертифікації, додав голова УЗ.

Наразі триває робота над розробкою технічних деталей цього проєкту, щоб перший етап стартував до кінця 2024-го.

"Щойно ця робота завершиться – стане відома фінальна вартість. Орієнтовно це декілька мільйонів євро",– зазначив Лященко.

Нагадаємо: Ширина залізничної колії в Іспанії та Україні відрізняються від країн ЄС стандартною шириною колії. Зокрема, український стандарт колії– 1520 мм, європейський– 1435 мм, що створює бар’єри для інтеграції в єдину європейську залізничну мережу.

Іспанські державні компанії Adifта Renfe розробили інноваційну систему зміни ширини колії для вантажних перевезень.

Як повідомила27 червня перша віцепремʼєрка та міністерка економіки Юлія Свириденко на спільній пресконференції з міністром економіки, торгівлі та підприємництва Іспанії Карлосом Куерпо Кабальєро. ADIF допоможе Укрзалізниці з пілотним проєктом впровадження потягів, які можуть адаптуватись до різної ширини колії,

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

На Київщині через падіння уламків БпЛА пошкоджені будинки

Обійшлося без влучань в об’єкти житлової та критичної інфраструктури. Постраждалі також відсутні.

05.07.2024 - 09:44

Arrow
Theme

Війна

Київстар закупить ще 848 промислових генераторів для стійкості мережі уразі блекаутів

Від початку повномасштабного вторгнення компанія вже замінила на базових станціях мобільного зв`язку 115 000 літієвих акумуляторів.

04.07.2024 - 14:18

Arrow

Вас це може зацікавити