Українські війська мають успіх у наступі на двох напрямках на півдні

Головна > Війна > Українські війська мають успіх у наступі...
Author

Марія Куренко

18.07.2023, 10:13
Shares

5

Views

416

На зображенні може бути: 4 людини
Генштаб ЗСУ

Як повідомив речник Генерального штабу Збройних Сил України Андрій Ковальов, на напрямках Мала Токмачка - Новопокровка та Велика Новосілка - Урожайне Сили оборони мали успіх, закріплюються на досягнутих рубежах.

Разом з тим, на Бахмутському напрямку українські військові продовжують вести наступальні дії північніше та південніше міста Бахмут.

Як зазначає Командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський, оперативна обстановка на Східному напрямку залишається складною.

"З метою зупинити наступальні дії наших військ в районі Бахмута ворог активно перекидає на цей напрямок додаткові сили і засоби, основу яких складають частини повітряно-десантних військ", - повідомив він.

Водночас ворог перейшов у наступ на Куп’янському напрямку, поставивши перед собою мету розгромити наші війська в районі Куп’янська і продовжити наступ в глибину наших бойових порядків.

Сирський повідомив про зустріч з командирами частин для корегування планів і вирішення на місці проблемних питань, а також про спілкування з військовослужбовцями у кожній із бригад, яким він вручив відзнаки, цінні подарунки та сертифікати грошових премій.

"Окремо з командирами відпрацювали і прийняли всі необхідні рішення для стабілізації обстановки на Лиманському напрямку. Всі командири розуміють важливість поставлених завдань щодо знищення противника, продовження наступальних дій та утримання оперативної ініціативи на нашому боці", - повідомив командувач.

Нагадаємо: Як інформував ІК, за даними Генштаба ЗСУ, На Бахмутському напрямку, під щільним вогнем авіації та артилерії противника, наші захисники успішно відбили атаки противника в районах Міньківки, південно-східніше Оріхово-Василівки, південно-східніше Богданівки та біля Іванівського Донецької області. Ворог завдав авіаційних ударів в районах Богданівки та Олександро-Шультиного. Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали понад 15 населених пунктів, серед них Краматорськ, Костянтинівка, Часів Яр, Плещіївка, Олександро-Шультине, Північне та Катеринівка Донецької області.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити