Угорщина вимагає продовження обмеження імпорту української агропродукції до кінця року

Головна > Економіка > Угорщина вимагає продовження обмеження і...
Author

Олександр Талов

31.05.2023, 12:51
Shares

0

Views

392

Угорщина вимагає продовження обмеження імпорту української агропродукції до кінця року

dia.dp.gov.ua

Угорщина попросила ЄС продовжити обмеження на імпорт українських зернових і олійних культур для п’яти східноєвропейських держав до кінця 2023 року.

Як пише Reuters, про це заявив держсекретар міністерства сільського господарства країни Жолт Фельдман, інформує Інфокурс.

Крім продовження обмежень на імпорт, Угорщина також звернулася до Брюсселя з проханням надати фінансову підтримку місцевим фермерам, щоб полегшити транспортування запасів зерна, які залишилися у сховищах до нового врожаю.

"Ми зацікавлені в тому, щоб збір врожаю в Угорщині був успішно завершений, а угорські фермери могли продавати свою продукцію", – сказав Фельдман після зустрічі міністрів сільського господарства ЄС у Брюсселі.

Нагадаємо: Європейська комісія з 2 травня до 5 червня цього року заборонила імпорт пшениці, кукурудзи, ріпаку й насіння соняшнику українського походження до Болгарії, Угорщини, Польщі, Румунії та Словаччини. Протягом цього періоду агропродукцію можна, як і раніше, постачати в інші країни – члени блоку. Насіння пшениці, кукурудзи, ріпаку та соняшнику українського походження можуть продовжувати проходити транзитом через Болгарію, Угорщину, Польщу, Румунію та Словаччину через загальну процедуру митного транзиту або вирушати до країни або території за межами ЄС.

11 травня Польща, Словаччина, Угорщина, Румунія та Болгарія звернулися до Єврокомісії із закликом запропонувати механізми захисту для аграріїв від напливу агропродукції з України.

НБУ підрахував, що проблеми «зернового коридору» й обмеження імпорту агропродукції сусідніми країнами може коштувати Україні до 800 млн доларів на місяць.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог здійснив 22 безуспішні спроби прорвати оборону на Времівському напрямку

На Покровському напрямку противник здійснив 18 безуспішних спроб атакувати наші позиції. Бойові дії ще тривають, ситуація напружена.

16.05.2024 - 09:00

Arrow
Theme

Війна

Вночі росіяни завдали ракетного удару по Херсону

Минулої доби російські загарбники здійснили обстріли чотирьох населених пунктів Херсонської області, загинула одна людина.

15.05.2024 - 09:40

Arrow

Вас це може зацікавити