У Казахстані сформовано новий уряд

Головна > Спорт > У Казахстані сформовано новий уряд
Author

Марія Куренко

11.01.2022, 17:14
Shares

3

Views

1 130

У Казахстані сформовано новий уряд

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв

akorda.kz

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв підписав указ про призначення головою уряду Аліхана Смаїлова, кандидатуру якого підтримав Мажиліс, повідомляється на офіційному сайті президента.

Крім того на сайті президента опубліковано кілька указів глави держави щодо звільнення та призначення деяких членів уряду.

Свої посади зберегли: глава Міноборони Мурат Бектанов, МВС - Ерлан Тургумбаєв, міністр сільського господарства Єрбол Карашукеєв, міністр освіти і науки Асхат Аймагамбетов, міністр праці та соціального захисту населення Серік Шапкенов, глава Мінфіну Єрулан Жамаубаєв, глава МНС Юрій Ільїн, міністр цифрового розвитку, інновацій та аерокосмічної промисловості Бадат Мусін, глава Мінекології Серіккалі Брекешев.

Серед новопризначених міністр охорони здоров'я Казахстану Ажар Гініят. Раніше вона була віцеміністром охорони здоров'я.

Серед нових членів кабінету міністрів Умаров Аскар, він очолив міністерство інформації та суспільного розвитку. До призначення він був віцеміністром інформації та суспільного розвитку Казахстану.

Каната Мусіна призначено міністром юстиції Казахстану. З червня 2021 року і до сьогодні 56-річний Мусін очолював судову колегію з адміністративних справ Верховного суду Казахстану, був суддею Верховного суду.

Міністром промисловості та інфраструктурного розвитку став Каїрбек Ускенбаєв. Раніше він був першим віцеміністром індустрії та інфраструктурного розвитку.

Даурен Абаєв, який обіймав раніше посаду першого заступника керівника адміністрації президента, став міністром культури і спорту.

Міністром національної економіки указом глави держави призначено Алібека Куантирова. До цього призначення він був віцеміністром у Міннацекономіки.

Міністром енергетики став Болат Акчулаков, який раніше був керуючим директором з управління активами держфонду "Самрук-Казина".

Султанов Бахит, згідно з указом, поєднуватиме дві посади: віцепрем'єра та міністра торгівлі й інтеграції.

Нагадаємо: Масові громадянські ппротести почалися як реакція на подорожчання автомобільного газу, але не вщухли після того, як влада погодилась розслідувати підняття цін і знизити їх. До економічних вимог мітингарів додалися й політичні, зокрема остаточне усунення від політики першого президента Казахстану Нурсултана Назарбаєва.

5 січня уряд Казахстану було відправлено у відставку. До 19 січня на території країни оголосили надзвичайний стан.

Влада Казахстану звернулася до Організації договору про колективну безпеку за допомогою у придушенні протестів. ОДКБ офіційно підтвердила прибуття військового контингенту РФ та її союзників до Казахстану.

11 січня Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв заявив про завершення в країні військової місії Організації договору колективної безпеки. Війська ОДКБ будуть виведені протягом 10 днів

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Російські окупанти вранці штурмували Старомайорське, Кринки та Роботине - Cили оборони

Ворог здійснив 12 спроб штурмів Старомайорського і 4 - Кринки.

14.05.2024 - 09:50

Arrow
Theme

Економіка

USDA прогнозує зменшення виробництва зернових в Україні у 2024/25 маркетинговому році

Прогнозні баланси USDA вказують на скорочення світових запасів зерна, що дало ринку стимул до зростання цін.

13.05.2024 - 12:05

Arrow

Вас це може зацікавити