У Червоному морі пошкоджені кабелі звʼязку між Європою, Азією та Африкою

Головна > Війна > У Червоному морі пошкоджені кабелі звʼяз...
Author

Марія Куренко

05.03.2024, 16:01
Shares

3

Views

89

Хусити планують пошкодити мережу інтернет-кабелів, прокладених по дну Червоного  моря, — ЗМІ / У світі / Судово-юридична газета
sud.ua

У Червоному морі перебиті чотири із 15 підводних телекомунікаційних кабелів, що зʼєднують Європу, Азію та Африку.

Як повідомила компанія HGC Global Communications Limited (Гонконг), це лінії Asia-Africa-Europe 1, Europe India Gateway, Seacom та TGN, на які припадає 25% трафіку в регіоні,

Компанія назвала пошкоджені маршрути найважливішими для передачі даних з Азії до Європи. Через пошкодження інтернет-трафік зараз перенаправляється через материковий Китай і на схід через США.

Раніше представник HGC повідомив агенції АР, що опередній аналіз показав, що пошкодження знаходяться у південній частині Червоного моря і підпадають під юрисдикцію Ємену.

Представник південноафриканської Seacom повідомив CNN, що відновлювальні роботи розпочнуться не раніше, ніж за місяць, оскільки оформлення дозволів для підводних робіт у регіоні займає багато часу.

Наразі незрозуміло, хто і як пошкодив кабелі, проте в районі Червоного моря продовжуються атаки хуситів на кораблі та судна. Водночас хусити поклали відповідальність за пошкодження на США та Велику Британію, які завдають ударів по їхнім позиціям у Ємені.

Нагадаємо: Хусити почали атаки з листопада 2023-го у відповідь на операцію Ізраїлю в Секторі Гази.Хусити контролюють високогірну північ Ємену та столицю країни Сану, захоплену у громадянській війні у 2014–2015 роках. Найдієвіша зброя у їхньому арсеналі – іранські ракети та безпілотники, оскільки Іран підтримує їх, як і практично всі шиїтські угрупування на Близькому Сході. Хусити наполягають, що їхні атаки триватимуть, доки Ізраїль не припинить свої бойові дії в секторі Газа.

Попри обіцянки завдавати ударів лише по суднах, повʼязаних з Ізраїлем та його союзниками, атаки швидко стали маловибірковими.

З середини грудня США разом з дев’ятьма країнами-партнерами почали збивати ракети, дрони та завдавати авіаударів по хуситах

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити