У Чехії затримали 5 осіб, яких підозрюють в участі у боях проти України на Донбасі — ЗМІ

Головна > Міжнародне > У Чехії затримали 5 осіб, яких підозрюю...
Author

Назар Лазебний

21.04.2021, 13:31
Shares

3

Views

719

У Чехії затримали 5 осіб, яких  підозрюють в участі у боях проти України на Донбасі — ЗМІ

gojda.cz

У ніч з 20 на 21 квітня поліція Чехії провела масштабну спецоперацію на всій території країни та затримала щонайменше п’ятьох людей, які були членами воєнізованих формувань і могли брати участь у боях проти України на Донбасі.

Таку інформацію отримали від джерел чеські видання Respekt та Aktuálně.cz.

До спецоперації залучили сотні поліцейських. Затриманих підозрюють у тому, що вони виїжджали воювати в Україну на стороні бойовиків, планували або організовували такі поїздки.

"Эти преступления связаны с участием чешских граждан в боевых действиях на востоке Украины на стороне так называемой Донецкой Народной Республики", - пише Aktuálně.cz. с посиланням на Службу безпеки та інформації BIS.

Також, ймовірно, вони могли контактувати з деякими депортованими російськими дипломатами, яких влада Чехії звинуватила у шпигунстві.

Водночас, як повідомила поліція, спецоперація не має стосунку до справи вибухів на складах у Чехії у 2014 році. Більше інформації правоохоронці обіцяють надати пізніше.

Як повідомляють джерела Aktuálně.cz, поліція побоювалася, що підозрювані будуть чинити спротив під час затримання, у багатьох із них вдома була зареєстрована зброя.

"Щодо вашого питання я можу тільки сказати, що сьогодні наше відомство веде кримінальне провадження. Я не можу надати більш детальну інформацію, оскільки Верховна прокуратура у Празі має право надавати інформацію у кримінальних процесах», — прокоментував затримання представник Національного центру протидії організованій злочинності Чехії (NCOZ), який здійснював операцію, Ярослав Ібегей.

Нагадаємо: Чехія звинуватила РФ у організації вибуху, що стався 16 жовтня 2014 року на складах озброєння у східній частині Чехії та призвів до численних руйнувань і загибелі двох місцевих жителів. Лише за 6,5 років керівництво чеського уряду офіційно звинуватило Росію в організації цієї диверсії.

З огляду на це з Чехії було вислано 18 російських дипломатів, у відповідь Росія оголосила 20 співробітників посольства Чехії в Москві персонами нон грата.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Російські війська зранку гатили по акваторії Очаківської громади на Миколаївщині

Вчора пообіді ворог атакував Миколаївський район ракетою типу Х-59, пошкоджень зазнав обʼєкт промислової інфраструктури.

03.05.2024 - 08:57

Arrow
Theme

Політика

До участі в Глобальному Саміті миру запрошено країни з усіх континентів - Зеленський

"Кожна миролюбна країна зацікавлена взяти участь у саміті, адже він має важливе значення не лише для України", - впевнений президент України.

02.05.2024 - 12:23

Arrow

Вас це може зацікавити