США посилили умови програми безвізового режиму для Угорщини

Головна > Міжнародне > США посилили умови програми безвізового ...
Author

Олександр Талов

01.08.2023, 14:33
Shares

5

Views

377

Чому Угорщина так часто виступає на боці Росії? Текст, який допоможе  зрозуміти, позицію сусідньої країни - Як це було | Експрес онлайн
flickr.com

1 серпня, США запровадили обмеження для власників угорських паспортів у рамках програми безвізового в'їзду, заявивши, що Будапешт не усунув вразливі місця у сфері безпеки, на які неодноразово звертав увагу Вашингтон

Про це повідомила агенція Reuters, інформує Інфокурс.

Це відбулося на тлі ускладнення відносини між двома урядами через затягування Будапештом голосування в парламенті щодо вступу Швеції до НАТО та обмеження прав ЛГБТ-спільноти націоналістичним урядом прем'єр-міністра Віктора Орбана.

У своїй заяві посольство США в Будапешті повідомило, що термін дії посвідки на проживання, яка надається угорцям в рамках електронної системи авторизації поїздок (ESTA), буде негайно скорочено з двох років до одного року, і що в рамках цієї системи будуть дозволені лише одноразові візити, а не багаторазові.

Угорщина надала громадянство близько мільйону осіб у період з 2011 по 2020 рік - переважно етнічним угорцям, які проживають у сусідніх державах. За заявою посольства США це відбувається "без належних заходів безпеки для перевірки їхніх особистостей".

Надання громадянства було політичним кроком Орбана, який приніс йому голоси на наступних виборах, зазначає агенція.

Високопоставлений урядовець США заявив, що ці зміни не стосуються жодного з 39 інших учасників програми безвізового режиму і є "унікальними для Угорщини".

"Існує системна проблема, яка полягає в тому, що сотні тисяч паспортів були видані в період між 2011 і 2020 роками без вимог щодо перевірки особи", - сказав чиновник.

Водночас чиновник зазначив, що вразливі місця в системі безпеки в Угорщині були виявлені задовго до вторгнення Росії в Україну.

Нагадаємо: 31 липня партія Орбана "Фідес" бойкотувала сесію парламенту, скликану опозиційними партіями для голосування щодо заявки Швеції на вступ до НАТО. Голосування врешті не відбулося, раніше повідомив Bloomberg

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити