Спецпредставником США з економічного відновлення України стане заступник держсекретаря Варма

Головна > Політика > Спецпредставником США з економічного від...
Author

Ольга Фединчік

07.08.2024, 10:45
Shares

0

Views

89

День відкриття конференції з відновлення України
Пенні Прітцкер, спеціальний представник США з питань економічного відновлення України, на конференції з відновлення України в Берліні 11 червня, Крістіан Босі/Bloomberg

Наступнимспецпредставником США з питань економічного відновлення України замість Пенні Пріцкер стане заступник держсекретаря США з управління та ресурсів Річард Варма.

Про це пише Bloomberg.

Річард Варма обіймає посаду заступника державного секретаря з управління та ресурсів. На цій посаді він виступає як головний операційний директор Департаменту та керує зусиллями Департаменту з модернізації, іноземної допомоги та широкого кола кадрових та стратегічних питань.

Наразі Пріцкер шукає способи зберегти свої напрацювання на посаді – незалежно від того, хто переможе на виборах президента США у листопаді.

"З обох боків є розуміння того, що тут поставлено на карту. Ідеться не лише про власний суверенітет України чи про безпеку Європи, чи про те, щоб Україна стала частиною ЄС і НАТО, але це має наслідки для безпеки США", - зазначила Прітцкер в інтерв’ю Bloomberg.

Минулого року США вирішили призначити спецпредставника, який сприятиме економічному відновленню України. Завданням Пріцкер булаактивізація міжнародних партнерів, щоб Україна могла закривати нагальні потреби з відновлення. Вона побувала в Україні шість разів, допомогла створити страхування від військових ризиків, необхідне для торгівлі через Чорне море, та провела переговори з понад 100 американськими компаніями щодо інвестицій у країну.

Пріцкер залишає після себе план для своєї заміни, заступника держсекретаря США з управління та ресурсів Річарда Варми та інших, які можуть зайняти цю роль у майбутньому.

План із пʼяти кроків, який отримав назву "План Пріцкер", спрямований на те, щоб допомогти Україні досягти успіху в залученні понад 480 млрд доларів, які потрібні для відновлення після війни.

Як пише видання, рекомендації, представлені Байдену минулого тижня, включають створення міжвідомчого підрозділу з реконструкції та відновлення в Україні, який може перебувати під керівництвом премʼєр-міністра, а також вони передбачають значне збільшення кількості готових до реалізації проєктів, у які компанії можуть інвестувати,.

"Хоча посада Пенні обмежена одним роком за законом, роботу, яку вона розпочала, буде продовжено", – заявив держсекретар США Ентоні Блінкен.

Він зазначив, що завдяки роботі Прицікер Україна краще підготовлена ​​до свого майбутнього, інтегрованого з євроатлантичними інститутами та підключеного до європейських та світових ринків.

Нагадаємо: У вересні 2023-го колишню міністерку торгівлі СШАПенні Пріцкер було призначено на посаду спеціального представниказ питань економічного відновлення України. 16 жовтня вона прибула з візитом до України.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Міжнародне

Мая Санду перемагає у першому турі президентських виборів у Молдові

За підрахунками 97,88% протоколів вона отримала трохи більше 41% голосів.

21.10.2024 - 10:27

Arrow
Theme

Політика

Міністр закордонних справ Франції відвідає Україну цими вихідними

Барро додав, що, як і його попередники, він твердо переконаний у тому, що  капітуляція України перед Росією неприпустима.

18.10.2024 - 14:05

Arrow

Вас це може зацікавити