Ще 1700 дронів скоро будуть на фронті - Генштаб ЗСУ

Головна > Війна > Ще 1700 дронів скоро будуть на фронті - ...
Author

Назар Лазебний

27.07.2023, 18:43
Shares

8

Views

443

На зображенні може бути: текст
Генштаб ЗСУ

10 тисяч пілотів та десятки тисяч дронів 40 різних видів: результати роботи “Армії дронів”.

Ще 1700 дронів скоро будуть на фронті, повідомили у Генштабі ЗСУ, інформує Інфокурс.

"Пройшов уже понад рік, як у липні 2022 року Мінцифра спільно з Міноборони, Генштабом ЗСУ та Держспецзв’язку, в межах фандрейзингової платформи UNITED24, оголосили перший збір на Армію дронів. Весь цей час збори на безпілотники для України підтримували донори з понад 100 країн, десятки компаній і навіть зірка "Зоряних війн" актор Марк Гемілл", - поінформували у Генштабі.

Зазначається, що завдяки потужній підтримці вдалося придбати тисячі дронів та забезпечити ними понад 200 підрозділів всіх видів Сил оборони України.

За рік Армія дронів з проєкту, що реалізується в межах UNITED24, перетворилася на системну державну програму. Її результати та плани обговорили на зустрічі урядовців, виробників БПЛА, представників бізнесу та волонтерів.

"Українська промисловість нарощує не тільки кількість, а і якість дронів власного виробництва, які ми активно закуповуємо й передаємо військовим. Якщо на початку війни найпоширенішими були побутові коптери, то зараз ми виробляємо бомбери, розвідники та важкі ударні коптери, що за потреби дістають до москви. Рік тому ми не мали жодної моделі ударних коптерів, на сьогодні вже 7 виробників отримали контракти на їх постачання — це понад 10 тисяч таких БПЛА протягом 2023 року", — зазначив голова Держспецзв’язку Юрій Щиголь.

У планах Армії дронів ще багато різної техніки, яка обов’язково сподобається українським військовим і точно засмутить ворогів, додав він.

Окрім того, вдалося спростити експорт дронів, підготувати десять тисяч операторів в 26 різних навчальних центрах, у взаємодії з Генштабом ЗСУ створити перші в світі роти БПЛА, а також перевернути правила війни на морі застосуванням ефективних морських дронів.

Нагадаємо: Проєкт "Армія дронів". - це програма, до якої входять системна закупівля дронів, їхній ремонт та оперативна заміна, а також курс навчання пілотів.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити