Прага отримає 15 німецьких Леопардів замість 72 танків, які віддала українським ЗСУ

Головна > Культура > Прага отримає 15 німецьких Леопардів зам...
Author

Олександр Талов

29.08.2022, 18:43
Shares

0

Views

323

Прага отримає 15 німецьких Леопардів замість 72 танків, які віддала українським ЗСУ

hdpic.club

Німеччина передасть чеській армії 15 танків Leopard замість 72 радянських танків, які Прага передала Україні.

Про це повідомили глави урядів двох країн Олаф Шольц і Петр Фіала під час спільної пресконференції після їх переговорів у Празі 29 серпня, пише Укрінформ.

"Нам вдалося досягти домовленості, що ФРН як компенсацію надасть Чехії 15 (14 плюс 1) танків Leopard на заміну воєнного матеріалу, який ми передали Україні", - заявив прем’єр-міністр Чеської Республіки Петр Фіала, подякувавши особисто канцлеру Шольцу за його позицію в цьому питанні.

Остаточна домовленість була досягнута під час переговорів у Празі, але початок було закладено раніше влітку під час візиту Фіали в Берлін. Перші танки прибудуть до Чехії до кінця року, поінформував глава уряду. Він назвав це «великим конкретним кроком» у двосторонній співпраці, яку обидві країни хочуть розвивати й надалі.

Канцлер ФРН Олаф Шольц погодився, що цей крок посилить співпрацю в галузі оборони.

Він нагадав, що Чехія передала Україні 72 танки радянського зразка. Глава німецького уряду назвав війну найбільшою проблемою, тому ФРН і ЧР спільно підтримують Україну в її справедливій боротьбі за суверенітет, територіальну цілісність і свободу.

Нагадаємо: Німеччина обіцяє Україні нові сучасні озброєння та підтримку в розбудові власної протиповітряної оборони. Про це заявив канцлер ФРН Олаф Німеччина обіцяє Україні нові сучасні озброєння та підтримку в розбудові власної протиповітряної оборони. За словами Шольца це будуть засоби ППО, радарні системи, дрони-розвідники тощо.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Росіяни вгатили касетними боєприпасами по Вовчанській громаді, серед поранених - голова Вовчанської МВА

Наразі відомо про п'ятьох постраждалих: два медики, два водії, а також поранення отримав начальник Вовчанської міської військової адміністрації.

16.05.2024 - 16:24

Arrow
Theme

Війна

Внаслідок обстрілів Запоріжської області поранено троє людей

Під вогнем перебували 7 населених пунктів.

16.05.2024 - 10:18

Arrow

Вас це може зацікавити