Польські збройні сили проведуть військові операції для зміцнення кордону й повітряного простору

Головна > Міжнародне > Польські збройні сили проведуть військов...
Author

Олександр Талов

31.07.2024, 16:46
Shares

0

Views

193

РАР/Марчін Білецький

З 1 серпня Збройні сили Польщі розпочинають дві нові військові операції, спрямовані на зміцнення національної безпеки на східному кордоні країни та в повітряному просторі Польщі.

"Операції під назвою "Безпечне Підляшшя" та "Східна зоря" є відповіддю на зростаючі загрози, спричинені міграційним тиском з боку білоруського режиму та безперервною військовою агресією Росії проти України, що супроводжуються повітряними атаками на її західні регіони", – повідомило в мережі X оперативне командування Збройних сил Польщі.

За інформацією військових, операція "Безпечне Підляшшя" покликана збільшити ефективність захисту від нелегальної міграції на східному кордону Польщі. У цій операції передбачена участь 17 тисяч польських військових.

Як повідомляє Рolskie radio, операція стане продовженням допомоги, яку надає прикордонникам армія в зоні нападів нелегальних мігрантів. Згідно з новими правилами, на кордоні з Білоруссю нестимуть службу військові підрозділи спеціального призначення. Завтра першою заступить на службу 18-та механізована дивізія, яка називається "Залізною".

Службі бійців передувала спеціальна підготовка, в тому числі щодо проведення профілактичних дій проти агресивних груп.

Повідомляється, що операція "Східна зоря" збільшить операційні можливості проти загроз безпеці повітряного простору країни. Вона охоплюватиме територію східної та північно-східної Польщі.

"Операція буде проводитися шляхом постійного моніторингу повітряного простору, реагування на виявлені порушення, співпраці з союзниками в повітрі і на землі та регулярних тренувань військовослужбовці", ­­– йдеться у дописі.

Особливу увагу буде приділено об’єктам, які його протиправно порушують, у тому числі на малих і дуже низьких висотах, що характерно для дронів та інших безпілотних літальних апаратів. Операція охоплює східні та північно-східні кордони Польщі, де ризик порушень найвищий.

Нагадаємо: На початку червня премʼєр-міністр Польщі Дональд Туск оголосив про розгортання вздовж кордону буферної зони шириною 200 метрів і довжиною 60 кілометрів, забороненої для всіх, крім поліції.

17 липня під час пресконференції міністр внутрішніх справ Польщі Томаш Семоняк заявив, що запровадження у червні буферної зони має позитивні наслідки, оскільки кількість спроб нелегального перетину польського кордону зменшилася.

Раніше Польща, Литва, Латвія та Естонія закликали Європейський Союз побудувати лінію оборони вздовж кордону блоку з Росією та Білоруссю, щоб захистити ЄС від військових загроз та інших шкідливих дій з боку Москви.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Внаслідок ракетного удару по Кривому Рогу  четверо людей постраждало, серед них дитина

Пошкоджено 12 житлових будинків, готель, Палац культури, банк, магазини, 14 легкових автомобілів.

21.10.2024 - 09:36

Arrow
Theme

Закон

Кабмін звільнив заступника міністра агрополітики Головню

Володимира Гончарука призначено заступником голови Державної служби з питань праці.

18.10.2024 - 12:44

Arrow

Вас це може зацікавити