Польські прикордонники стикаються з агресивними діями мігрантів з білоруського боку кордону

Головна > Міжнародне > Польські прикордонники стикаються з агре...
Author

Марія Куренко

22.07.2024, 14:58
Shares

1

Views

374

Білорусь продовжує атакувати кордон з Польщею та використовувати мігрантів  з Близького Сходу
Reuters

З 19 по 21 липня, польські прикордонники зафіксували 90 спроб незаконного перетину кордону з боку Білорусі, найбільше 20 липня – 50 випадків.

Про це повідомляє Підляський відділ Прикордонної служби Республіки Польща.

"Події, пов’язані з нелегальною міграцією, мали місце на ділянках, що охороняються прикордонними заставами в Біловежі, Наревці та Кринках. У зоні відповідальності прикордонної застави в Кринках загалом 20 осіб намагалися незаконно перетнути кордон через прикордонну річку Свіслоч", - йдеться у повідомленні.

Нелегальні мігранти кидали через загородження на кордоні у бік польських патрулів каміння і гілки в районі відповідальності прикордонної застави в Біловежі, але ніхто не постраждав.

У відомстві зазначили, що від початку цього року на ділянці, яку охороняє Підляський відділ прикордонної служби РП, до Польщі намагалися незаконно потрапити люди з 41 країни. За останню добу серед них були іноземці з Камеруну, Афганістану, Індії та Малі.

Нагадаємо: Варшава зміцнюватиме фортифікаційні загородження на польсько-білоруському кордоні в умовах гібридної агресії Білорусі проти Польщі.

У 2022 році у відповідь на штучне створення так званого міграційного тиску на кордоні РБ з Польщею та балтійськими країнами, Польща побудувала на кордоні із Білоруссю загородження заввишки 5,5 м і завдовжки 186 км, встановила сучасну систему електронного моніторингу.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Банки

З 1 листопада МВФ зменшив свої комісії, що допоможе Україні з виплатою держборгу

"Ця реформа допомагає МВФ і надалі служити на благо наших держав-членів у світі, що змінюється", - зазначила директор-розпорядник Міжнародного валютно...

14.10.2024 - 13:29

Arrow

Вас це може зацікавити