Орбан та Фіцо блокують 50 млрд євро допомоги Україні - Politico

Головна > Політика > Орбан та Фіцо блокують 50 млрд євро допо...
Author

Назар Лазебний

27.10.2023, 10:48
Shares

4

Views

529

Криза в Словаччині - чи може до влади прийти Роберт Фіцо і що буде з  допомогою Україні - 24 Канал
Hungary Todayhttps://24tv.ua/kriza-slovachchini-mozhe-do-vladi-priyti-robert-fitso-shho-bude_n2310040

На саміті лідерів ЄС представники країн намагатимуться переконати прем'єр-міністрів Угорщини та Словаччини оновити бюджет для підтримки України у 2024 році

Про це повідомляєPolitico, інформує Інфокурс.

"Лідери країн Євросоюзуобговорюютьпоповнення спільного бюджету блоку для продовження підтримки України з 2024 року і намагаються переконати прем’єр-міністрівУгорщини Віктора Орбана та Словаччини Роберта Фіцо, які виступають проти пакету допомоги в розмірі 50 млрд євро для України", - йдеться у повідомленні видання.

Орбан заявив, що підтримка ЄС не працює, а Фіцо висловив занепокоєння корупцією в Україні. Проте оновлення бюджету ЄС потребує підтримки всіх 27 членів блоку.

Брюссель сподівається переконати Угорщину скасувати своє право вето з військової допомоги ЄС, затриману через тривалу суперечку щодо верховенства права.

Рішення щодо оновлення бюджету блоку має бути ухвалене до кінця року, тому що поточне фінансування ЄС для Українимає завершитися з початком 2024 року.

Нагадаємо: Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що пишається своїми контактами з президентом РФ Володимиром Путіним, з яким він зустрічався в Китаї цього місяця. Наразі він готовий до переговорів з Україною щодо зняття вето з військової допомоги ЄС у розмірі 500 млн.

Новий прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо заявив Єврокомісії, що не надаватиме Україні військову допомогу. Країна обмежиться гуманітарною підтримкою.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Енергетика

Уряд виділив більш ніж 1,5 млрд грн на відбудову критично важливих ТЕС - Шмигаль

Кошти використають для відбудови Зміївської ТЕС на Харківщині та Трипільської ТЕС на Київщині.

17.05.2024 - 13:12

Arrow
Theme

Закон

Що зміниться для окремих категорій громадян при перетині кордону з 18 травня - пояснення ДПСУ

З 18 травня після набуття чинності закону щодо вдосконалення мобілізації в пунктах пропуску в окремих категорій громадян перевірятимуть наявність війс...

16.05.2024 - 15:49

Arrow

Вас це може зацікавити