Нова Зеландія надасть Україні військової та гуманітарної допомоги на майже 10 мільйонів доларів

Головна > Міжнародне > Нова Зеландія надасть Україні військової...
Author

Назар Лазебний

10.07.2024, 12:22
Shares

4

Views

372

Нова Зеландія оголосила про пакет допомоги для України – АрміяInform
armyinform.com.ua

Прем’єр-міністр Нової Зеландії Крістофер Лаксон оголосив про надання Україні військової та гумінатарної допомоги на 9,8 млн дол. США.

Про це повідомив посол України в Австралії та Новій Зеландії Василь Мірошниченко.

"На полях саміту НАТО у Вашингтоні прем’єр-міністр Нової Зеландії К.Лаксон оголосив про надання урядом його країни 16 млн новозеландських доларів (9,8 млн дол. США) допомоги Україні", - написав дипломат.

Він уточнив, що 6 млн новозеландських дол. (3,68 млн дол. США) це військова допомога та 10 млн новозеландських доларів (6,12 млн дол. США) - гуманітарна допомога.

Мірошниченко поінформував, що військова допомога передбачає виділення 4 млн новозеландських доларів (2,45 млн дол. США) «Коаліції дронів» на чолі з Великою Британією та Латвією та 2 млн новозеландських дол. (1,23 млн дол. США) - на військові медичні потреби України.

Нагадаємо: У Вашингтоні 9–11 липня проходить саміт НАТО, у якому бере участь українська делегація на чолі з Президентом Володимиром Зеленським.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Політика

Громадські об’єднання США закликали Держдеп використати виділені Україні мільярди доларів, які можуть “згоріти” у кінці вересня

До Держдепу звернулися, зокрема, такі організації, як Nova Ukraine, Leleka Foundation та 107 відділення Союзу українок Америки.

05.09.2024 - 10:36

Arrow

Вас це може зацікавити